Női Nemzetek Ligája: itt a magyar keret Albánia és Írország ellen

Vágólapra másolva!
2023.09.12. 11:22
null
Margret Kreutz 23 játékost hívott meg (Fotó: Koncz Márton)
A Magyar Labdarúgó-szövetség honlapján megjelentek szerint a magyar női válogatott szeptember 22-én megkezdi szereplését a Nemzetek Ligája-csoportjában, első ellenfele Albánia lesz, majd négy nappal később az íreket fogadja az új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Az első alkalommal kiírt női Nemzetek Ligája-sorozatban a magyarok az albán, az ír és az északír együttessel kerültek egy csoportba, szeptemberben, októberben és december elején is két-két mérkőzést játszik. A csoport első helyezettje feljut az A-ligába, az utolsó kiesik a C-ligába.

A szeptember 22-i rajton Albániában lép pályára a magyar válogatott, négy nappal később az írek jönnek Budapestre.

„A legfontosabb mindig a következő mérkőzés, ezért egyelőre csak az albánok elleni találkozóra fókuszálunk – mondta Margret Kratz szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak. – Egyik meccsünk sem lesz könnyű ebben a sorozatban, erős riválisaink vannak, első ellenfelünknek, az albánoknak sok BL-tapasztalattal rendelkező labdarúgójuk van, komoly játékerőt képviselnek. Ennek ellenére győzelemért szállunk harcba Albániában, meg akarjuk mutatni, hogy nekünk is jó csapatunk van. Sokat javult a védekezésünk az elmúlt két évben, szervezetten futballozunk, és támadásban is sokat fejlődtünk. Bízom a csapatban, az előző négy mérkőzésünket megnyertük, és bizonyítottunk, hogy van potenciál a válogatottunkban, szeretnénk folytatni ezt a jó sorozatot.”

Válogatottunk jövő hétfőn kezdi meg a közös felkészülést a két mérkőzésre Telkiben, majd szerdán utazik el Albániába, ahol pénteken 17.00 órától lép pályára a házigazdák ellen.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Pongrácz Ágnes (Puskás Akadémia FC), Szőcs Réka (Budaörs SC), Terestyényi Anna (MOL Fehérvár FC)
Védők: Kovács Laura (ETO FC Győr), Nagy Virág (US Sassuolo), Németh Diána (FTC-Telekom), Németh Hanna (SV Werder Bremen), Palakovics Laura (Puskás Akadémia FC), Savanya Csilla (ETO FC Győr), Turányi Lilla (FC Bayer 04 Leverkusen), Vida Boglárka (ETO FC Győr)
Középpályások: Csiszár Henrietta (Inter), Fenyvesi Evelin (FTC-Telekom), Németh Loretta (First Vienna FC 1894), Papp Luca (FTC-Telekom), Süle Dóra (ETO FC Győr), Szabó Viktória (FTC-Telekom), Vachter Fanni (ETO FC Győr), Zeller Dóra (1. FC Köln)
Támadók: Kaján Zsanett (AFC Fiorentina), Pápai Emőke (Grasshopper Club Zürich), Pusztai Sára (FTC-Telekom), Siber Glória (Charlton Athletic)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik