Válogatott: így lepnék meg az NSO olvasói az angolokat!

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.06.14. 17:26
null
Az NSO-olvasók többsége ezúttal kihagyná a kezdőcsapatból Szalai Ádámot (szemben, jobbra), viszont Nagy Ádámot, Schäfer Andrást és Callum Stylest is játszatnák a középpályán (Fotó: Árvai Károly)
Lezártuk olvasói szavazásunkat a magyar válogatott kezdőcsapatáról, az angolok elleni, esti, Nemezetek Ligája mérkőzés előtt. A voksolás a korábbi találkozókhoz képest némileg váratlan eredményt hozott, ugyanis a legtöbb szavazatot (7904-ből) kapó 11 játékos közé nem került be a csapat kapitánya, Szalai Ádám.

 

 

Az NSO-olvasók a stabil középpálya mellett tették le a voksukat az angolok elleni idegenbeli meccs előtt, még azon az áron is, hogy a többségnél így Szalai Ádám kimaradna a kezdőből. Szavazásunkon ugyanis csak a 12. lett a válogatott csapatkapitánya, 4121 szavazattal (52.1 százalék), ha kevéssel is, de megelőzte őt a 11. helyen végző Callum Styles (4237, 53.6 százalék), aki a németek ellen másodszor volt kezdő a magyar válogatottban, és a jelek szerint teljesítményével meggyőzte a szurkolókat.

A védelemben nem változtatnának olvasóink az eddigi NL-meccsekhez képest, maradna a Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila belső hármas, mögöttük pedig Dibusz Dénes, akinek a helye nem kérdéses, Gulácsi Péter sárga lapos eltiltása miatt. A németek ellen remeklő szárnyvédő párosunkon sem változtatnának, tehát maradna Fiola Attila és Nagy Zsolt. Utóbbi annyiból érdekes, hogy a németek ellen nem vele kezdett volna a többség, de Marco Rossi bízott benne, és ezt góllal hálálta meg a Puskás Akadémia játékosa.

A középpályássorban belül Styles mellett a kirobbanthatatlan Nagy Ádámot és a szombati eltiltása után újra bevethető Schäfer Andrást játszatná a többség. Így maradna két támadó a csapatban, Sallai Roland és Szoboszlai Dominik. Némileg váratlan lenne, ha Rossi is ezt a felállást alkalmazná, de tudva azt, hogy hazai pályán milyen nyomás alá helyezhetik az angolok a kapunkat, lehet hogy érdemes lenne beáldozni a középcsatárunkat egy labdaszerző középpályásra. Egyébként tavaly ősszel is Szoboszlai és Sallai szerepelt legelöl, amikor Szalai Ádám nem volt bevethető és 1–1-et játszottunk a Wembleyben, igaz, akkor a szélen Schön Szabolcs is ott volt a támadók között

A legtöbb voksot, 7680-at (97.2 százalék) a korábbi három NL-meccshez hasonlóan ezúttal is Willi Orbán kapta olvasóinktól, de Szoboszlai Dominikban is nagyon bíznak a szurkolók, 7283 szavazattal (92.1 százalék) lett második.

AZ NSO-OLVASÓK KEZDŐCSAPATA ANGLIA ELLEN
Dibusz Dénes – Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila – Fiola Attila, Nagy Ádám, Schäfer András, Callum Styles, Nagy Zsolt – Szoboszlai Dominik, Sallai Roland.

A SZAVAZÁS VÉGEREDMÉNYE

 

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA
, 3. CSOPORT
4. FORDULÓ

Június 14., kedd

20.45:
Anglia–MAGYARORSZÁG, Wolverhampton (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Németország–Olaszország, Mönchengladbach (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

AZ ÁLLÁS
1. Olaszország3123–2+15
2. MAGYARORSZÁG31113–3 04
3. Németország333–3 03
4. Anglia3211–2–12


AZ ANGOL KERET

Kapusok: Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley), Aaron Ramsdale (Arsenal)
Védők:
Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Coady (Wolverhampton), Marc Guéhi (Crystal Palace), Reece James (Chelsea), James Justin (Leicester City) Harry Maguire (Manchester United), John Stones (Manchester City), FikayoTomori (Milan – Olaszország), Kieran Trippier (Newcastle United), Kyle Walker (Manchester City)
Középpályások:
Jude Bellingham (Borussia Dortmund – Németország), Conor Gallagher (Crystal Palace), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds United), Declan Rice (West Ham United), James Ward-Prowse (Southampton)
Támadók:
Tammy Abraham (Roma – Olaszország), Jarrod Bowen (West Ham United), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Manchester City)

A MAGYAR KERET
Kapusok: Dibusz Dénes
(Ferencváros), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Kerkez Milos (AZ Alkmaar – Hollandia), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley FC – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók:Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Vancsa Zalán (MTK Budapest)

Az Anglia–Magyarország mérkőzésről Wolverhamptonból Babják Bence (szöveg) és Árvai Károly (fotó) tudósítja a Nemzeti Sportot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik