U17-es Eb-selejtező: a címvédő elleni vereséggel kezdtek a mieink

Vágólapra másolva!
2022.03.24. 17:54
null
Lisztes Krisztián sem tudott gólig jutni a hollandok ellen (Fotó: Török Attila)
A címvédő, egyben házigazda Hollandiától elszenvedett 2–0-s vereséggel kezdte meg szereplését az U17-es magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki elitkörös tornán, amelyen az izraeli Eb-n való részvétel kiharcolása a tét.

 

Nagyon nem indult jól a mérkőzés az elitkörbe negyedik legjobb csoportharmadikként, még éppen bejutó magyar válogatott számára, hiszen a Feyenoord utánpótlásgárdáiban pallérozódó Jaden Slory már a 4. percben betalált, ezzel hamar előnyhöz jutott a címvédő.

A felnőttcsapathoz hasonlóan 4–3–3-as hadrendben játszó hollandok nem szűkölködnek a tehetségekben: a PSV, az Ajax és a Feyenoord egyaránt négy futballistát ad a válogatottnak, de Dortmund- és Juventus-játékos is felfedezhető a keretben.

Nincs szégyenkeznivalója a Szélesi Zoltán irányította válogatottnak, jól tartotta magát, ám a második félidőben a PSV-nevelés Isaac Babadiis eredményes volt, Hollandia így 2–0-ra behúzta a meccset.

„Nemhiába játszanak komoly csapatokban a holland játékosok, jelenleg ekkora különbség van a két együttes között – mondta Szélesi Zoltán szövetségi edző az mlsz.hu oldalon. – A gyors kapott gól után nem estünk össze, a fejeket és a játékunkat is rendbe tettük, ami nagyon fontos. Ha a második félidő elején kicsit pontosabbak vagyunk, jobban koncentrálunk, akár gólig is eljuthattunk volna. Most már a második mérkőzésre kell koncentrálnunk, mivel a görög is nagyon erős csapat. Vasárnapig van időnk, hogy frissítsünk, és a sérültjeinket, amennyire lehet, talpra állítsuk. Természetesen kielemezzük a hollandok elleni meccset és igyekszünk építeni a második félidőre.”

Van még lehetőségük a kozmetikázásra a mieinknek a Kelet-Hollandiában, Uden és Venray városában zajló tornán, hiszen vasárnap Görögországgal, jövő szerdán pedig Szlovákiával mérik össze erejüket. Ugyanakkor nem lesz egyszerű feladatuk, mivel előbbi a francia válogatottat legyőzve csoportelsőként, utóbbi pedig veretlenül, az angolokkal döntetlent játszva csoportmásodikként került a második selejtezőkörbe.

Az elitkör nyolc selejtezőcsoportjából összesen 15 együttes jut ki a tornára (a házigazda izraeliek a rendező jogán résztvevők), vagyis a nyolc csoportgyőztes mellett a hét jobbik csoportmásodik is tagja lesz a mezőnynek.

U17-ES EB-SELEJTEZŐ, ELITKÖR, 1. FORDULÓ
HOLLANDIA–MAGYARORSZÁG 2–0 (1–0)

Uden, 652
néző
G:
Slory 4., Babadi 71.

AZ U17-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Pécsi Ármin (PFLA), Bánfalvi Gergő (Vasas)
Védők: Bodnár Gergő (Peterborough – Anglia), Komlósi Bence (Parma – Olaszország), Almássy Levente (FTC), Szabó Tibor (Honvéd-MFA), Göndör Alex (Illés Akadémia)
Középpályások: Nagy Dávid (Honvéd-MFA), Kalocsány Péter (Honvéd-MFA), Csatári Kevin (Nürnberg), Boros Zsombor (Vasas), Tóth Alex (FTC), Kocsis Gergely (Honvéd-MFA), Kovács Patrik (RB Salzburg – Ausztria), Szűcs Tamás (Honvéd-MFA), Kovács Kolos (Cegléd), Pócs Balázs (Vasas)
Támadók: Barkóczi Benedek (MTK Budapest), Klausz Milán (ETO FC Győr), Lisztes Krisztián (FTC), Pesti Zoltán (Paks). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik