U19: a magyar válogatott 1–0-ra kikapott az olaszoktól

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2021.11.11. 21:48
null
A magyar válogatott 68 percig nem kapott gólt az olaszok ellen (Fotó: Meder István)
Egy átlövés döntött: Duccio Degli Innocenti távoli góljával Olaszország U19-es csapata megérdemelten győzött 1–0-ra a Szusza Ferenc Stadionban.

 

A világ egyik legjobb utánpótlásával büszkélkedő Olaszország ellen készül az elitkörre az U19-es válogatott. A Tímár Krisztián edzette csapat a hazai rendezésű októberi Eb-selejtező minitornán elért továbbjutása után a tavaszi elitkör decemberi sorsolását várja, s a felkészülés jegyében a napokban kétszer is megmérkőzik Olaszországgal. A csütörtöki, a Szusza Ferenc Stadionban megrendezett mérkőzésre kiváló formában érkeztek a vendégek, az olaszok októberben Izland, Litvánia és Szlovénia előtt százszázalékos mérleggel nyerték meg csoportjukat, így magabiztosan jutottak az elitkörbe, amelyben egy csoportba is kerülhetnek a mieinkkel.

Tímár Krisztián szövetségi edző hangja az első perctől kezdve betöltötte az Újpest pályáját, a magyar szakvezető végig hangosan irányította játékosait, s negyedóra elteltével nem tetszett neki, hogy az övéi középen erőltetik a támadásokat, több, szélen felépített akciót várt. Nem voltak szófogadók a játékosai, a fiatalok, amikor náluk volt a labda, nem vitték ki a szélekre, az igazsághoz hozzátartozik, hogy a félidő nagy részében az olaszok birtokolták a labdát, kétszer is a Juventust erősítő Senkó Zsombornak kellett védenie. A magyar együttes pontatlanul játszott, rengeteg hiba csúszott a passzokba. A második félidő elején a csereként beálló N'Gbesso Henoc rögtön gólt szerezhetett volna, ám ziccerben fölé lőtt.

„Gyerekek, több kell!”– üvöltötte az oldalvonal mellől Tímár Krisztián, talán a legnagyobb baj az volt, hogy a magyar csapatból a szövetségi edző égett a legmagasabb hőfokon... Ekkor szinte csak az olaszoknál volt a labda, s góllá is érett a mezőnyfölény: Duccio Degli Innocenti 22 méterről leadott lövése után a bal kapufáról a hálóba pattant a labda. A hátralévő időben sok minden nem történt, egy távoli lövésből szerzett gól döntött az olaszok javára. Hétfőn a két válogatott Telkiben ismét összecsap egymással, akkor talán színvonalasabb mérkőzést láthatunk.

U19-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Olaszország 0–1
(0–0)
Szusza Ferenc Stadion. V:Derdák (magyar)
MAGYARORSZÁG:Senkó – Szujó, Csatári (Csinger , a szünetben), Debreceni – Kovács M., Nagy O. (Csatári, 65.), Sztojka (Horváth A., 72.), Biben (Simut, 88.), Benczenleitner (Dezamits, 88) – Németh D. (Gera Zalán, 72.), Redzic (Kerezsi, 65.). Szövetségi edző:Tímár Krisztián
OLASZORSZÁG:Desplanches (Zacchi, a szünetben) – Zanotti (Gentile, 63.), Coppola, Ghilardi, Turicchia (Sandon, 63.) – Degli Innocenti (Fazzini, 72.) – Fabbian (Rossi, 72.), Baldanzi (Valente, a szünetben), Casadei – Mancini (Gnonto, a szünetben), Vignato (N'Gbesso, a szünetben). Szövetségi edző:Carmine Nunziata
Gólszerző:Degli Innocenti (68.)
MESTERMÉRLEG
Tímár Krisztián (az M4 Sportnak):– Alapvetően nem lehetek elégedetlen, sok labdát szereztünk, bírtuk a tempót is. Hiányérzetem leginkább amiatt van, hogy a megszerzett labdával nem mindig tudtunk mit kezdeni, de összességében jól helytálltunk. A begyakorolt mozgásokat viszontláttam a pályán, arra kell figyelni, hogy még pontosabbak legyünk, még jobb döntéseket hozzunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik