Válogatott: Nem lettem okosabb és szebb sem – Szélesi

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2017.11.06. 16:52
null
Szélesi Zoltán nem szeretné felborítani az elkezdett munkát (Fotó: Dömötör Csaba)
A Luxemburg elleni csütörtöki felkészülési mérkőzés előtt Telkiben tartott sajtótájékoztatót a magyar labdarúgó-válogatott. A novemberi mérkőzéseken a nemzeti csapatot átmenetileg irányító Szélesi Zoltán, valamint két játékosa, Németh Krisztián és Korcsmár Zsolt nyilatkozott.

 

A magyar válogatott ideiglenes szövetségi kapitánya, Szélesi Zoltán a sajtóesemény elején elmondta: még nem dolgozhat teljes kerettel, hiszen néhány játékos még útban van az összetartásra, van, aki még ma lép pályára, ráadásul Fiola Attila és Guzmics Richárd sérülés miatt kiesett. „Mivel alapból is két játékossal többet hívtam be a keretbe, mint az megszokott, nem indokolt a pótlásuk. De ez majd akkor dől el, ha lecsekkoltam azoknak az állapotát, akik még nincsenek itt."

A kinevezésével kapcsolatban elmondta: óriási megtiszteltetés érte, így teljesen normális, hogy azonnal igent mondott a felkérésre.

„Nagy izgalommal és magam felé magas elvárással álltam neki a munkának. Egy pillanatig sem féltem, talán azért, mert korábban is együtt dolgoztam a játékosokkal, néztem az NB I-es meccseket, úgyhogy napi szinten volt rálátásom a magyar futballra, ráadásul a külföldön játszókról is rendszeres riportot kaptam. Amikor megérkeztek a fiúk, bennem is volt némi izgatottság, de ez teljesen normális ilyenkor. A srácok is segítenek, nincs nagy távolság köztünk. Én nem lettem okosabb, nem lettem szebb, nem szeretném megmondani az igét. Stábban dolgozunk, kikérem mindenkinek a véleményt, ami előrevihet minket. Ebben a játékosok is partnerek, és kellő motivációval várják a mérkőzéseket."

A Nemzeti Sport arról érdeklődött, utódjának, az új kapitánynak, Georges Leekensnek milyen elvárásai vannak vele szemben?

SZAVAZÁS

Csütörtökön Luxemburgban játszik a magyar labdarúgó-válogatott. Milyen eredményre számít?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Hogy erre választ kapjunk, őt is ide kellene ültetni mellém. Jó néhány órát eltöltöttünk már együtt, néztünk meccseket, sokat beszélgettünk. A munkában aktívan nem vesz részt, mint megfigyelő, tapasztalatgyűjtő személy tevékenykedik. Ismerkedik a játékosokkal, a futballkultúrával. Természetesen adok a véleményére, hiszen rendkívül tapasztalt szakember. Eddig ez jól működött."

Kollégánk arra is kíváncsi volt, hogy milyen játékstílusra számíthatunk az elkövetkező két meccsen a válogatottól.

„Felborítani nem lehet és nem is szeretném azt a munkát, ami elkezdődött a válogatottnál. Befolyásolják a munkát sérülések és az idő rövidsége is, így egyszerű, megkövetelhető dolgokat szeretnék viszontlátni az edzéseken és a meccseken is. Ha ez visszaköszön és megmarad az a mentalitás, amit eddig tapasztaltam, akkor bátran nekimehetünk ezeknek a mérkőzéseknek."

Az amerikai New England Revolutionban játszó Németh Krisztián elárulta: nagyon boldog, hogy hosszú idő után ismét csatlakozhat a válogatotthoz.

„Amikor visszaigazoltam a tengerentúlra, tudtam, hogy csak tíz forduló van hátra, és nekem kell egy-két meccs, mire belelendülök. A végére sikerült behoznom a lemaradást, gólt is lőttem, de a következő szezon lesz az, amikor igazán bizonyíthatok. Viszont nagyon jó formában érzem magam, úgyhogy várom már a válogatott fellépéseket."

Hozzátette: az utóbbi időszakban nem úgy sikerültek a nemzeti csapat meccsei, ahogy azt szerették volna, ezért az év utolsó két találkozóján olyan játékkal szeretnének nyerni, amit a szurkolók is elfogadnak.

„Szeretnénk visszaállítani azt a renomét és pozitív erőt, ami néhány hónapja még megvolt. Amikor a közönség, a média és a játékosok is egy irányba húztak, abban a közegben nagyon jó volt létezni, úgyhogy szeretnénk ezt visszahozni."

A dán Midtjyllandban futballozó Korcsmár Zsolt is beszélt klubjáról, melyben fontos célokért küzdhet.

„Az első meccstől kezdve többnyire kezdő voltam, éreztem a bizalmat, ami nagyon fontos számomra, igyekszem is meghálálni. Nem megy rosszul a játék, de még a szezon felénél sem tartunk. A csapatunkban van elég potenciál ahhoz, hogy a szezon végéig kitartson ez a formánk."

A Luxemburg és Costa Rica elleni találkozókról elmondta: válogatott szinten könnyű ellenfelek és barátságos meccsek sincsenek.

„Mindkét mérkőzést szeretnénk megnyerni. Még nem ismerem az ellenfeleinket, de biztosan fel leszünk készítve belőlük. Szélesi Zoltánnal pedig abból a szempontból könnyű lesz, hogy a társaság nagy része ismeri őt, az elveit, ahogy a futball látja. Nem számítunk egymástól új dolgokra. Együtt felkészülünk és nem lehet probléma."

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Dibusz Dénes (Ferencváros), Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Kovácsik Ádám (Videoton FC)
Védők:Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korcsmár Zsolt (FC Midtjylland – Dánia), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Szabó János (Paksi FC), Vinícius (Videoton FC)
Középpályások:Balogh Balázs (Puskás Akadémia FC), Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Videoton FC)
Támadók:Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Egyesült Arab Emírségek), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Németh Krisztián (New England Revolution – Egyesült Államok), Nikolics Nemanja (Chicago Fire – Egyesült Államok), Priskin Tamás (Ferencváros), Sallai Roland (APOEL – Ciprus), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Ugrai Roland (Diósgyőri VTK), Varga Roland (Ferencváros)

A MAGYAR VÁLOGATOTT NOVEMBERI MECCSEI
Nov. 9. (csütörtök), 20.00: Luxemburg–Magyarország (felkészülési)
Nov. 14. (kedd), 20.15: Magyarország–Costa Rica (felkészülési)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik