U17-es Eb: egy hotelben a riválisokkal, előadás a fogadási csalásokról

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2017.05.01. 17:13
null
Tudósítónk a magyar válogatott szálláshelye előtt.
Csapatfotózás, előadások és edzések: a Franciaország elleni U17-es Eb-nyitómeccs előtt egy percig sem unatkozik a magyar válogatott, a végleges keretet viszont csak kedd délelőtt hirdeti ki Szélesi Zoltán szövetségi edző.

 

Közeledik a Franciaország elleni nyitó meccs az U17-es magyar válogatott számára, a csapat szerdán, 14 órakor a nagygoricai Radnik-stadionban kezdi meg a szereplését a horvátországi U17-es Európa-bajnokságon.

Szélesi Zoltán szövetségi edző csapata szombaton, délután három óra körül érkezett meg Zágrábba, a délután folyamán pedig már rövid, átmozgató edzés várt a fiúkra, az alacsonyabb osztályban szereplő zágrábi csapat, az NK Spansko pályáján.

Vasárnap délelőtt negyedórás séta szerepelt a programban, majd délután ismét az előző napi helyszínen gyakorolt a válogatott. A játékosokat három csoportra osztotta a szakmai stáb, és elsősorban a gyorsaság, a dinamika szerepelt a középpontban.

Hétfő délelőtt pedig a nagyjából húsz percig tartó hivatalos csapatfotózás várt a játékosokra a válogatott szálláshelyéül szolgáló Panorama Hotelben – a magyar válogatott egyébként mindhárom csoport riválisával egy szállodában van, összesen nyolc csapat költözött be ezekben a napokban a négycsillagos hotelbe.

Délután két órakor a torna egyik játékvezetője tartott eligazítást a játékosoknak: az Eb előtt minden csapat meghallgatja, hogy milyen etikettet és viselkedést várnak el a bírók, és hogy az ifjú tehetségeknek mit érdemes tudniuk ezen a szinten a bíráskodásról (a későbbiekben az antidoppingról, valamint a fogadási csalásokról is tartanak hasonló előadást a fiúknak). Fél négykor aztán újabb edzésre került sor, ezúttal a szintén alacsonyabb osztályú NK Kustosija pályáján.

Kora délután a torna egyik játékvezetője tartott eligazítást a játékosoknak (Fotó: mlsz.hu)
Kora délután a torna egyik játékvezetője tartott eligazítást a játékosoknak (Fotó: mlsz.hu)

Ami a továbbiakat illeti, kedd délelőtt tizenegy órakor a magyar érdekeltségű B-csoport szövetségi kapitányai sajtótájékoztató keretében válaszolnak az újságírók kérdéseire, a Franciaország elleni meccs előtti utolsó edzésre pedig a találkozó időpontjában, délután kettőkor kerül sor, ismét a Spansko pályáján, majd az esti megbeszélés zárja a napot.

A csapat szerda fél tízkor még összeül egy utolsó taktikai eligazításra, háromnegyed tizenegykor pedig elindul a busz a nagygoricai stadion felé.

Hétfőn szép időben edzettek a fiúk (Fotó: mlsz.hu)
Hétfőn szép időben edzettek a fiúk (Fotó: mlsz.hu)

Jó hír, hogy a huszonegy tagú keretből mindenki egészséges, a végleges, tizennyolc fős keretet (tizenhat mezőnyjátékos és két kapus) pedig holnap délelőtt hirdeti majd ki Szélesi Zoltán, az UEFA-nak ugyanis 12 óráig kell leadni a végleges névsort.

A Nemzeti Sport Online a magyar válogatott összes Európa-bajnoki mérkőzéséről élő, szöveges tudósítással jelentkezik!

A torna adatbankját itt tekintheti meg!

AZ U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA

A-csoport: Horvátország, Spanyolország, Törökország, Olaszország
B-csoport: Skócia, Franciaország, MAGYARORSZÁG, Feröer
C-csoport: Németország, Írország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina
D-csoport: Hollandia, Anglia, Norvégia, Ukrajna

A magyar válogatott programja
Május 3.: Magyarország–Franciaország, Nagygorica, 14 óra
Május 6.: Magyarország–Skócia, Zágráb,16 óra
Május 9.: Magyarország–Feröer, Zágráb, 16 óra

AZ U17-ES MAGYAR VÁLOGATOTT 21 FŐS BŐ KERETE
KAPUSOK: Ásványi Balázs
(Puskás Akadémia), Kovács Péter (DVSC), Oroszi István (FTC)
VÉDŐK: Kovács Krisztián (ETO FC Győr), Opavszky Balázs (Vasas), Mocsi Attila (ETO FC Győr), Arday Dominik (Vasas), Bolla Gergő (Illés Akadémia), Majnovics Martin (Mattersburg – Ausztria), Horgosi Donát (Szolnok)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Csonka András (FTC), Szoboszlai Dominik (Salzburg – Ausztria), Daróczi Zoltán (Puskás Akadémia), Schön Szabolcs (Ajax – Hollandia), Kiss Tamás (Illés Akadémia)
TÁMADÓK: Szerető Krisztofer (Stoke City – Anglia), Csoboth Kevin (Benfica – Portugália), Timári Norman (Puskás Akadémia), Bencze Márk (Vitesse – Hollandia), Szendrei Norbert (Honvéd-MFA), Torvund Alexander (Vasas)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik