Euro 2016: jó, átlagos és rossz talaj is jut a mieinknek

Vágólapra másolva!
2016.06.17. 08:38
Nem feltétlenül élvezi a hazai pálya előnyeit eddig a francia válogatott a labdarúgó Európa-bajnokságon, Didier Deschamps együttese első két meccse után egyaránt panaszkodott a gyepszőnyegre, főleg a marseille-i aréna talajával volt elégedetlen. A L'Équipe munkatársai ezek után értékelték a stadionok játéktereit.

Egyértelműen jó minősítést kapott apárizsi Parc des Princes és a lyoni Décines talaja, utóbbi stadionban játssza majd a magyar válogatott a harmadik csoportmeccsét Portugália ellen jövő szerdán, 22-én 18 órakor.jó minősítést kapott apárizsi Parc des Princes és a lyoni Décines talaja, utóbbi stadionban játssza majd a magyar válogatott a harmadik csoportmeccsét Portugália ellen jövő szerdán, 22-én 18 órakor.

„Egy hónappal a rögbi európai kupák döntője után az új lyoni stadion gyepszőnyege kifogástalan állapotban van" – szól az összefoglaló jellemzés.

Az átlagos kategóriába sorolták a francia kollégák alensi, a toulouse-i, a saint-étienne-i, a nizzai, valamint a bordeaux-i stadiont, ahol kedden 2–0-ra legyőztük az osztrákokat.

A gyenge jelzővel illették a nyitó meccsnek otthont adó Stade de France-ot, a lille-i stadiont, illetve a marseille-i Stade Vélodrome-ot, ahol szombaton 18 órakor Izland ellen játszik a magyar együttes.

Ahogy arról beszámoltunk, a marseille-i arénában nem sikerült eltüntetni az egy hónappal ezelőtti AC/DC-koncert nyomait, ezért egyenetlen a gyepszőnyeg és kisebb-nagyobb lyukak vannak benne, az Albánia elleni mérkőzésen szinte folyamatosan csúszkáltak a futballisták.

Az UEFA máris döntött, a szombati találkozó előtt sem a magyar, sem az izlandi együttes nem tréningezhet a létesítményben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik