Eb 2016: Egyértelmű volt a kapitány kérése – Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.20. 21:55
Nikolics Nemanját válogatottunk Eb-szerepléséről és a lengyelek játékáról is kérdezte a lengyel hírügynökség (PAP) munkatársa, sőt arról is faggatta a magyar labdarúgót, hogy a következő szezonban is a Legia Warszawát erősíti-e.

„Egyértelmű volt a kapitány kérése: menjek be, és rúgjak gólt – idézi a lengyel média Nikolics Nemanját. Gólokat, gólpasszokat várnak tőlem, most az utóbbi jött össze, de ezzel is nagyon boldog vagyok, mert roppant nehéz meccsen szereztünk pontot Izland ellen. A végéig hittünk abban, hogy nem kapunk ki, amiben óriási szerepe volt a Marseille-be látogató szurkolóinknak. Néha az volt az érzésem, mintha Budapesten lennénk. Fantasztikus látni, mennyire együtt él az ország az Európa-bajnoksággal. Nagyon büszkék vagyunk!”„Egyértelmű volt a kapitány kérése: menjek be, és rúgjak gólt – idézi a lengyel média Nikolics Nemanját. Gólokat, gólpasszokat várnak tőlem, most az utóbbi jött össze, de ezzel is nagyon boldog vagyok, mert roppant nehéz meccsen szereztünk pontot Izland ellen. A végéig hittünk abban, hogy nem kapunk ki, amiben óriási szerepe volt a Marseille-be látogató szurkolóinknak. Néha az volt az érzésem, mintha Budapesten lennénk. Fantasztikus látni, mennyire együtt él az ország az Európa-bajnoksággal. Nagyon büszkék vagyunk!”

Nikolics Nemanja a válogatott egyik franciaországi edzésén (Fotó: Hegedüs Gábor)
Nikolics Nemanja a válogatott egyik franciaországi edzésén (Fotó: Hegedüs Gábor)

 

Nikolcs elmondta, hogy a Lengyelországban elért sikerei után nem könnyű számára a kispadon ülni, de a kapitány döntését tiszteletben tartja, egyúttal örül neki, hogy amikor Izland ellen rosszul állt a szénánk, Bernd Storck az ő pályára küldésétől várta a megoldást.

„Akár még elsők is lehetünk a csoportban. Erre senki sem számított. De nekem mindegy, hányadik helyen, csak jussunk tovább, hiszen 1972 óta nem járt a magyar válogatott Európa-bajnokságon. Úgy érezzük, történelmi tettet vihetünk véghez.”

A magyar válogatott támadóját a lengyel válogatottról is kérdezték.

„Kezdettől fogva meg vagyok győződve arról, hogy nagyon sok van a lengyel csapatban, és a németek elleni meccs tovább erősített a hitemben. Klubtársam, Michal Pazdan nagyszerűen játszott, és jut eszembe, a Legia szurkolói Ondrej Dudára is büszkék lehetnek, hiszen góllal segítette a szlovákokat.”

Szóba került az is, hogy Nikolics távozik-e a Legiától a nyáron.

„Menedzserem tájékoztatása szerint több klub is érdeklődik irántam, és akad egy konkrét ajánlat is. De most nem beszélek erről, csak az Európa-bajnokság számít. A Legia elnökével van egy egyezségünk, ha a klub is jól jár meg én is, akkor eligazolhatok. Persze én akkor is nagyon boldog leszek, ha a következő hat hónapban is a varsói csapat játékosa leszek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik