Eb 2016: Ezt a három csapatot szeretném elkerülni… – Storck

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.12. 11:01
Szombaton 18 órakor Párizsban kisorsolják a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságra a csoportokat, ennek kapcsán a német dfb.de Bernd Storckot, a magyar válogatott szövetségi kapitányát kérdezte.

„Hatalmas lépés az Eb-kijutás a magyar válogatottnak és Magyarországnak is. Nemcsak a futballnak adott lökést ez a siker, az egész nemzetnek mosolyt csalt az arcára. Oda a szkepticizmus és a negatív hozzáállás, mindenki nagyon izgatott és még csak az út elején járunk” – mondta Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.Nemcsak a futballnak adott lökést ez a siker, az egész nemzetnek mosolyt csalt az arcára. Oda a szkepticizmus és a negatív hozzáállás, mindenki nagyon izgatott és még csak az út elején járunk” – mondta Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

„A legmeghatározóbb élmény talán Törökország sikere volt. Ezzel dőlt el, hogy pótselejtezőt kell játszanunk. A fiúk ünnepelni akartak, helyette maradt a szomorkodás. Pontosan ez kellett ahhoz, hogy igazi csapattá kovácsolódjunk és kialakuljon egy »most vagy soha« mentalitás. A kijutás után napok kellettek, mire felfogtuk, mit értünk el. Ez a siker a magyar futballban felébresztette az alvó oroszlánt!” – tette hozzá Storck, aki elárulta, mit vár a jövőben.

„Hatalmas büszkeséggel várjuk a sorsolást. Senki sem gondolta, hogy eljutunk idáig, de újra ott állhatunk az európai porondon. Alig várom, hogy megtudjam, mely válogatottak ellen játszhatunk! Egy biztos, Németországot szeretném elkerülni, sőt, Spanyolország és Franciaország sem lenne baj, ha más ellenfélre találna. Ez a három válogatott hatalmas kihívást jelentene egy olyan tapasztalatlan csapatnak, mint a miénk. Természetesen nem mi választunk ellenfelet, lesz, ami lesz, mi felkészülve várjuk a folytatást!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik