Női válogatott: 22 fős a keret, mégsem volt elég cserénk – van rá magyarázat…

Vágólapra másolva!
2015.10.21. 22:03
Mint ismert, a magyar női labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn 1–0-ra legyőzte Törökországot a Ferencváros stadionjában. Érdekesség, hogy a mieink keretét hiába alkotja 22 (egészséges) játékos, a meccsre csak 17 főt, tehát a megengedettnél eggyel kevesebb futballistát neveztek be az illetékesek. Az is kiderült, miért…

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint lefagyott az UEFA rendszere, miközben a magyar női válogatott csapatmenedzsere feltöltötte (volna) a keretet az európai szövetség adatbázisába. A cserekapus Samu Anna nevét még elfogadta a rendszer, a többiekét azonban már nem.

A szabályok szerint ilyen esetben a legutóbbi mérkőzésre benevezett keretet lehet regisztrálni, így a válogatottból ezúttal kimaradó Krisztin Sára kivételével ugyanazok a játékosok léphettek csak pályára a törökök ellen, mint szeptemberben, Halléban.

A technikai hibának Pinczi Anita, Zágor Bernadett, Kaján Zsanett, Kocsán Petra és Zeller Dóra esett áldozatául, akik így csak a lelátóról tekinthették meg a meccset – Horvátországban azonban remélhetőleg már játszhatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik