U19: méltatlankodik Tajti Mátyás apja, beszólt Storcknak

Vágólapra másolva!
2015.09.10. 16:12
null
Tajti Mátyás apja szerint a szövetségi edzők beszélhettek volna a Barcelona stábjával a fiáról (Fotó: <a href="http://www.puskasakademia.hu/fotoalbumok" target="_blank">puskasakademia.hu</a>)
A Barcelona utánpótláscsapatában pallérozódó Tajti Mátyás nem lesz ott az U19-es válogatott szeptember végi Eb-selejtezőjében, amiről a játékos a Facebookon közzétett üzenetben számolt be. Szerdán Bernd Storck, az MLSZ sportigazgatója elmagyarázta a döntés hátterét, s az ügyben megszólalt a Puskás Akadémia volt szakmai igazgatója, Tajti József, a játékos édesapja is.

„Meglepődve olvastam Storck szavait. Fiam nem azért írt a közösségi oldalra, hogy üzenjen és párbeszédet kezdeményezzen a médián keresztül, hanem mert azt a levelet kapta az MLSZ munkatársától, hogy mivel a most zajló edzőtáborozáson nem vesz részt, nincs az U19-es utazó keretben. Ez nyilván nagyon rosszul esett neki, de csak a társainak szeretett volna sok sikert kívánni” – idézi Tajti Józsefet az utanpotlassport.hu.

Tajti elmondta: a fiát valóban négyszer hívták a válogatottba a felkészülés alatt, de ebből kétszer saját korosztályába, az U18-ba. Az apa szerint ráadásul utóbbiba éppen akkor, amikor onnan a legtehetségesebbek az U19-esekkel szerepeltek felkészülési mérkőzéseken.

„Ez szerintem azt jelenti, hogy Storck úrnak esze ágában sem volt Matyit az Eb-selejtezőre készülő csapatba építenie” – mondta Tajti József, aki rámutatott, a két, U19-es összetartásból az első azokra a napokra esett, amelyeken a Barcelona éppen a budapesti Kocsis Lajos Emléktornán szerepelt (Tajti Mátyás gólkirály lett), a második ideje alatt pedig két bajnokit játszott a Barca.

„Talán Sören Osterland szövetségi edző úr is kilátogathatott volna a tornára, ne adj' isten beszélhetett volna Matyi edzőjével, ha valóban számít rá. De ez nem történt meg” – mondta Tajti József, aki szerint fia a Puskás Akadémia és a Ferencváros korosztályos csapataiban együtt játszott az U19-es válogatott keret nagy részével, így az ismerkedéssel és a beilleszkedéssel nem lett volna gond. Az apa úgy látja, még így is lett volna elég idő beépíteni fiát a csapatba.

„Szeptember tizenharmadikán kezdődik a közvetlen felkészülés, az első mérkőzést tizennyolcadikán rendezik. Matyit arra az öt-hat napra is elengedték volna már, amit fel lehetett volna használni a beépítéséhez. A felnőttválogatottba is több olyan játékost meghívott a szövetségi kapitány a románok elleni meccs előtt, aki korábban nem volt a keret tagja. Például a Belfastban már pályára is lépő Nagy Ádám sem, mégis remek teljesítménnyel rukkolt elő. Ez alapján más is képes lehet arra, hogy rövid idő alatt elsajátítsa a gyakorolt taktikát. Igaz, hogy a többiek most együtt gyakorolnak, de Matyi sem nyaral: a Barca korosztályos gárdájával edz nap mint nap, készül a hétvégi mérkőzésre” – mondta Tajti József, majd kiemelte, a fia mindig szívesen tér haza Magyarországra, hogy segítse a korosztályos válogatottat.

„Szeretném, ha mindenki nyílt lapokkal játszana, és a döntéseit felvállalná. Hiszen itt arról van szó, hogy a stáb más játékosokkal akarja kiharcolni az elitkörbe jutást. Ez az edzők felelőssége, abba senki nem szólhat bele” – jegyezte meg végül Tajti József.

A teljes cikket az utanpotlassport.hu-n olvashatják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik