Női válogatott: szerdán sikerült, ami pénteken nem

Vágólapra másolva!
2015.06.19. 18:11
A magyar női labdarúgó-válogatott idegenben 1–1-es döntetlent játszott Görögországgal nemzetközi felkészülési mérkőzésen.

A találkozó első félideje jelentős magyar fölényt hozott, de hiába irányítottuk a játékot, az ellenfél kapuja előtt rendre rossz megoldást választottak támadóink, így a vezetést nem sikerült megszerezni.

A fordulás után még inkább a magyar válogatott dominált, ám nem sáfárkodtunk jól a lehetőségeinkkel, a görögök viszont kétszer veszélyeztettek az egész mérkőzésen, ebből egyszer, a 78. percben gólt is szereztek: egy szabadrúgás után találtak Szőcs Réka kapujába.

A magyar válogatott a kapott gól után még nagyobb nyomás alá helyezte a görög kaput, a helyzetek száma alapján fordíthattunk is volna, végül azonban csak az egyenlítés sikerült. A 91. percben Sipos Lilla bal oldali beadását követően Kaján Zsanett öt méterről talált a kapuba, és alakította ki az 1–1-es végeredményt.

A két csapat szerdán is összecsapott, akkor a mieink 1–0-s győzelmet arattak.

„Nagyobb iramú, színvonalasabb, jobb volt a mai mérkőzés, mint a szerdai. Frissebbek voltunk, végig jobban ment a csapatnak, de hiába építettük fel a játékunkat, a befejezések pontatlanok voltak. A helyzetek alapján nyerhettünk volna, ám a nagyon jó görög csapattal szemben a döntetlent is vállalható eredménynek érzem. Megterhelő volt az elmúlt három nap, de sok tanulsággal szolgáló mérkőzéseket játszottunk, kimondottan hasznos edzőtáborozás van mögöttünk” – mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina szövetségi kapitány.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Görögország-Magyarország 1–1 (0–0)
MAGYARORSZÁG: Szőcs Réka – Szabó Boglárka, Szeitl Szilvia, Rácz Zsófia (Tálosi Szabina, 88.), Szabó Viktória (Tóth Gabriella, 60.) – Csiszár Henrietta (Fenyvesi Evelin, 72.), Hummel-Smuczer Angéla – Mosdóczi Evelin (Nagy Lilla, 67.), Szarvas Alexandra (Szuh Erika, 72.), Kaján Zsanett – Vágó Fanni (Sipos Lilla, 60.)
Gólszerző: Kaján

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik