Futsal: történelmi eredményt ért el a válogatott Székelyföldön

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.04. 15:30
Szerdán este a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban került sor a tizenharmadik Székelyföld–Magyarország futsalmérkőzésre, amely 4–4-es eredményt hozott. A felek először játszottak egymással döntetlent, a találkozót körülbelül nyolcszáz néző tekintette meg a helyszínen – írja a szekelyhon.ro.

Nagy iram, gyors támadások, de kevés igazán nagy helyzet jellemezte a mérkőzés elejét. Egy pillanatig nem álltak le a csapatok, a játékosok sem kímélték egymást, mintha egy téttel rendelkező bajnokit láthatott volna a közönség. A magyar válogatott többet birtokolta a labdát, ám mezőnyfölényét nem tudta kihasználni – derül ki a szekelyhon.ro tudósításából.szekelyhon.ro tudósításából.

A második játékrész magyar góllal kezdődött, Vidák félpályáról passzolt Lovashoz, aki a kapunak háttal állva, sarokkal verte meg Kleint. Rögtön jött a válasz, Csoma Alpár bő tíz méterről bombázott a kapuba. Mindkét részről letámadás, kétkapus játék jellemezte a mérkőzést. A 33. percben ismét a magyar csapatnál volt az előny, Rábl passzából Gál volt eredményes. Az utolsó öt percre kigyűlt a vendégek szabálytalansága, így a 36. percben Szőcs kisbüntetőt végezhetett el, lövését védte Tóth.

Szép, sokpasszos támadás végén Mánya jóvoltából egyenlített a házigazda (3–3). Még nem volt vége, egy Rábl, Megyeri ellentámadás végén utóbbi lőtte el a labdát Klein mellett. A székelyföldi együttes ezek után vészkapusos felállásra váltott, amiből rögtön gólt szerzett, a Csoma fivérek egyenlítettek, Alpár passzát Ferenc lőtte be. A magyarok is vészkapusos taktikára váltottak, de gólt nem szereztek, így döntetlennel zárult a találkozó – az első iksz az összecsapások történelmében.

A két csapat csütörtökön este nyolc órától a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban is megmérkőzik.

FUTSAL, BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS
Székelyföld–Magyarország 4–4
(1–1)
Gólszerző: Szőcs, Csoma A., Mánya, Csoma F., ill. Rábl, Lovas, Gál, Megyeri

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik