U19: nem engedték el sérülés miatt, a Vasasban duplázott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.17. 11:29
Elnézést kért a Vasas vezetősége, de nem azért, mert Berecz Zsombort nem engedte el a csütörtöki, Anglia ellen felkészülési mérkőzést (1–4) játszó U19-es válogatottba, csupán a kommunikáció hibájáért.

Mészöly Géza szövetségi edző nehezményezte, hogy a magyar klubok nem minden esetben segítőkészek, s példaként említette Berecz Zsombort, akit az angyalföldi együttes sérülésre hivatkozva nem engedett el.

Ezzel szemben a 17 esztendős középpályás hét közben pályára lépett a Kisvárda elleni Ligakupa-mérkőzésen (1–2), majd szombaton két gólt szerzett a Kozármisleny ellen (3–1) a másodosztályban.

A Vasas szerint Dirk Berger vezetőedző kérése volt, hogy a fiatal játékos maradjon a klubjánál, mivel az angyalföldiek keretében rengeteg a sérült, ráadásul a Ligakupában harcban állnak a továbbjutásért. A klub álláspontja, hogy a játékos inkább tétmérkőzésen szerepeljen, mintsem az U19-es válogatott telki összetartásán. A menedzsment sajnálja a történteket, s törekszik arra, hogy a jövőben hasonló hibát ne kövessen el.

A klub álláspontja azért is érdekes, mert az U19-es válogatott a jövő évi hazai rendezésű Eb-ig nem játszik már tétmeccset, vagyis akkor a kontinenstornára való felkészülés szempontjából nagyon fontos „barátságos” meccseken nem is szerepelhet a Vasas tehetsége?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik