Dzsudzsák Balázstól tart Victor Piturca a román-magyar előtt

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2013.08.28. 08:49
null
Piturca a Budapesten betaláló Dzsudzsáktól tart a legjobban (Fotó: Mirkó István)
Továbbra is Victor Piturca szövetségi kapitány és Adrian Mutu üzengetése uralja a román médiát a válogatott világbajnoki selejtezője kapcsán. Az Ajaccio játékosa sérelmezi, hogy nem került be a Magyarország (szeptember 6.) és Törökország (szeptember 10.) elleni bukaresti találkozókra behívott, külföldön játszó román futballisták közé.

„Minden meccsen kezdő voltam a francia bajnokságban, helytálltam volna a magyarok és a török ellen is, és úgy lett volna korrekt, ha szól nekem valaki a válogatott stábjából, nem pedig a sajtóból tudom meg, hogy nem kellek" – nyilatkozta a Libertatea napilapnak a 34 éves támadó.

A játékos hozzátette, hogy sohasem mond le a válogatottságról, az őt kérdező riporter szerint már csak azért sem, mert szeretné megelőzni a román válogatott mindenkori góllövőlistáján Gheorghe Hagit. Jelenleg holtversenyben vezetik a rangsort, mindketten harmincöt gólt értek el a nemzeti együttesben.

MINDEN A ROMÁN–MAGYARRÓL!


Nyilatkozatok, érdekességek, hírek, közérdekű információk a sorsdöntő vb-selejtezőről.
Szept. 6., 20.00, Bukarest

Victor Piturca a múlt héten megnevezett légióslistájáról máris kihúzhatja Costin Lazar nevét, a PAOK középpályása ugyanis megsérült, és mintegy két hónapos kihagyás vár rá. Ez azonban nem pótolhatatlan veszteség a csapat számára, hiszen a belső középpályások közül a szövetségi kapitány rendszerint a Steaua összeszokott párosát, Alexandru Bourceanut és Mihai Pintiliit favorizálja.

A hazai bajnokságból kikerülő kerettagokat pénteken nevezi meg a román kapitány. Annyit elárult, hogy nem kísérletezik tovább, csupán már kipróbált játékosokat hív meg. A szakember elégedett, hiszen a Liga 1 klubjai szó nélkül belementek a hétvégi, hetedik forduló elhalasztásába, mert így nem kell két napot a regenerációra áldoznia a felkészülésből.

„Nem kockáztathatunk sérüléseket, több poszton is szűk a választék – mondta Victor Piturca a Radio GSP-nek adott interjújában, aki az eredmények kedvező alakulása esetén négy ponttal is elégedett lenne a magyarok és törökök elleni találkozó után. – Nehéz lesz ugyanazokat a kezdőembereket pályára küldeni mindkét mérkőzésen. A magyarok veszélyesek, Dzsudzsák Balázs hihetetlenül gyors, ha egy másodpercre is szabadon marad, azonnal büntet."

A román szövetség nyilvánosságra hozta a két szeptemberi bukaresti vb-selejtező költségeit is: a Magyarország és Törökország elleni összecsapás megrendezése kilencszázezer euróba kerül.

A ROMÁN VÁLOGATOTT KERETE – EGYELŐRE CSAK A LÉGIÓSOK KAPTAK KIKÉRŐT
Kapusok: Bogdan Lobont (Roma), Costel Pantilimon (Manchester City)
Védők: Constantin Nica (Atalanta), Paul Papp (Chievo), Gabriel Tamas (West Bromwich Albion), Dorin Goian (Aszterasz Tripolisz), Razvan Rat (West Ham United)
Középpályások: Dan Nistor (Evian TG), Gabriel Torje (Udinese), Banel Nicolita (St.-Etienne), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart)
Csatárok: Marius Alexe (Sassuolo), Claudiu Keserü (Bastia), Raul Rusescu (Sevilla), Bogdan Stancu (Genclerbirligi)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik