Női labdarúgás: győztes rajt az U17-es Eb-selejtezőn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.30. 21:01
A magyar U17-es női labdarúgó-válogatott a Moldova ellen aratott 5–0-s győzelemmel kezdte szereplését az Eb-selejtező minitornán.

A Lévay Andrea vezette magyar együttes hétfőn érkezett meg Moldovába, és kedden a házigazdák elleni találkozóval megkezdte szereplését az Eb-selejtező tornán, ahol az első két hely valamelyikét kell megszereznie az elitkörbe való továbblépéshez.

A mieink az első meccsen bizonyították, hogy a továbbjutás egyik esélyeseként kell számolni velük, a rekkenő hőségben is nagyszerű első félidőt produkálva esélyt sem adtak a hazaiaknak – derül ki az MLSZ beszámolójából. Csányi Diána már a 2. percben vezetést szerzett a magyar válogatottnak, majd a 11. percben megduplázta saját és csapata találatainak számát. A 15. percben Kaján Zsanett folytatta a gólgyártást, majd a 26. percben Ferencz Kata volt eredményes, ezzel gyakorlatilag a meccs első harmadában eldőlt a három pont sorsa.

Lévay Andrea – már a következő két meccsre is gondolva – a szünetben lecserélhette két kulcsemberét, Kaján Zsanettet és Csányi Diánát, de ezt követően is a mieink akarata érvényesült, a 48. percben a csapatkapitány, a felnőtt válogatottnál is számításba vett Szabó Viktória növelte ötre góljaink számát. A folytatásban is maradt az egyértelmű magyar fölény, a helyzetek alapján akár igazi gólfesztivált is rendezhettünk volna, a moldovaiak csak bravúrokat bemutató kapusuknak köszönhették, hogy megúszták öt kapott góllal.

„Borzasztó melegben kezdtük a meccset, a késő délutáni időpont ellenére is 40 fok körül lehetett a hőmérséklet, és ez bizony rányomta a bélyegét a játékra – mondta az mlsz.hu-nak Lévay Andrea. – Ennek ellenére, a megbeszéltek szerint, erősen kezdtünk, és már az első húsz percben eldöntöttük a mérkőzést. A villámrajtot követően, a biztos vezetés tudatában tudtam pihentetni egy-két kulcsjátékost is, és bár a szünet után valamelyest visszaesett a teljesítményünk, végig koncentráltak maradtunk, a lányok odafigyeltek, hogy betartsák a megbeszélt taktikát. Sok helyzetünk kimaradt, a hazai kapus több alkalommal is nagyszerűen védett, a támadásbefejezésben tehát még tudunk fejlődni. Az ötgólos siker ragyogó eredmény, de még hátra van két meccs, amiket szintén szeretnénk megnyerni.”

A csoport másik meccsén az izlandi válogatott 5–0-ra legyőzte a letteket. Csütörtökön magyar–lett mérkőzéssel folytatódik az Eb-selejtező torna.

NŐI LABDARÚGÁS
U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
5. CSOPORT (
MOLDOVA), 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–MOLDOVA 5–0 (4–0)
Vadul lui Voda. V:
Zajac (lengyel)
MAGYARORSZÁG: Prekovics Emese – Nagypál Fatima, Rozmis Gabriella, Horti Boglárka, Szabó Viktória – Vancsik Viktória, Krascsenics Csilla – Krascsenics Petra, Csányi Diána (Gruber Brigitta, 41.), Ferencz Kata (Kocsán Petra, 65.) – Kaján Zsanett (Bokor Adrienn, 41.)
Gólszerző: Csányi (2., 11.), Kaján (15.), Ferencz (26.), Szabó (48.)

IZLAND–LETTORSZÁG 5–0 (3–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik