Mutu szerint jó csapat a magyar, Vanczák jobb románra számított

Vágólapra másolva!
2013.03.23. 08:56
null
Vanczák Vilmoséknak meggyűlt a baja Adrian Mutuval (Fotó: Korponai Tamás)
A két szövetségi kapitány véleményét már olvashatták a tegnapi Magyarország–Románia (2–2) vb-selejtezőt követően, most lássuk, hogyan értékelik a mérkőzést maguk a főszereplők, a futballisták. Összefoglaló a meccs utáni nyilatkozatokból.

„Elégedettnek kell lennünk az egy ponttal, mert nagyon jó csapat ellen játszottunk. A két együttes hasonló értékeket képvisel, Bukarestben is roppant nehéz mérkőzés vár ránk – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak a románok első gólját büntetőből megszerző Adrian Mutu. – Nagyon rossz volt nézők nélkül játszani, ezt legjobban a tizenegyesemen éreztem. Olyan volt, mintha edzésen szereztem volna gólt."

Mutu hozzátette, annak tükrében, hogy a 92. percben sikerült egyenlíteniük, szerencsésnek mondhatják magukat.

Mutu a magyar büntetőről és az este pozitívumai

Vanczák Vilmos a lefújást követően arról beszélt, jobb román csapatra számított, ezért is különösen fájó, hogy nem tudtak győzni, főleg úgy, hogy meglátása szerint végig kézben tartották a meccset.

„Uraltuk a játékot, a két gól, amit kaptunk, figyelmetlenségből született. Azt gondolom, végig vezettünk, ám a legvégén kicsúszott a kezünkből a győzelem" – értékelt az első magyar találatot jegyző Vanczák Vilmos.

„A románok tizenegyese előtt én lest érzékeltem, de igazából meg lehetett adni a büntetőt, ugyanúgy, ahogy nekünk is meg lehetett adni" – fogalmazott a védő, aki azt is hozzátette, ki kellett volna használni a lehetőségeinket, és akkor nincs miről beszélni.

„Az első gól után voltak helyzeteink, ha ott sikerül még egyet rúgni, akkor kettő nullára megnyerhettük volna a meccset. Személy szerint számomra meglepetés volt az ellenfél játéka, én jobb román válogatottra számítottam, ezért is fájó ez a döntetlen. Azt gondoltam, sokkal masszívabb, jobb erőből álló csapat. Ezek után kint Romániában is lehet esélyünk" – mondta Vanczák.

A Sion légiósa az NSO Tv kérdésére előre is tekintett a lefújást követően a törökországi meccsre: „Ma este még a szomorúság fog uralkodni a csapaton. Átbeszéljük, kielemezzük a dolgokat. Ezen már nem tudunk változtatni, kedden pedig bravúrpontokat kell szereznünk Isztambulban, de ahhoz a mostaninál sokkal jobb játék kell. Mindenképpen jobb, zártabb védekezés szükséges, a csapatrészeknek pedig jobban kell kommunikálniuk egymással."

A románok védője, Dorin Goian – akit a román sajtó egyébként nagyon kikezdett az összecsapás után – úgy érzi, számukra megfelelő eredmény született.

„Elégedettek lehetünk az eredménnyel, hiszen az utolsó percben sikerült egyenlítenünk, még ha egy kis szerencse is kellett ehhez" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak a lefújást követően a román csapat védője, Dorin Goian.

„Nem futballoztunk igazán jól, de azért jöttünk, hogy legalább egy pontot szerezzünk. Még játszunk a magyarokkal Romániában, és lesz azon kívül is több meccsünk, meglátjuk, mi fog történni" – fogalmazott a román labdarúgó, aki szerint a mieink tizenegyese, ami előtt Wolfgang Stark játékvezető őt látta szabálytalannak, nem volt jogos.

„Az én véleményem egyértelműen az, hogy nem volt jó döntés tizenegyest ítélni" – mondta kérdésünkre a védő.

SZAVAZÁS

Önnek mi a véleménye Wolfgang Stark játékvezető ítéleteiről?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A játékvezető ítéleteivel a mieink sem értettek maradéktalanul egyet.

„Fölösleges a bíróra húzni, az ellenfél rúgta a két gólt. Más kérdés, hogy a pályán én is úgy láttam, szerintem is szabálytalanság, les, illetve lökés előzte meg a két román gólt, de vissza kell még néznem az eseteket" – nyilatkozta a lefújást követően újságírói kérdésre válaszolva Korcsmár Zsolt.

A védő elhárította azt a megfogalmazást, hogy megint utolért bennünket a „magyar átok".

„Az átok nem jó megfogalmazás. Nyilván nagyon csalódottak vagyunk. A végén gólt kapni vezetésnél olyan, mint ha kikaptunk volna. Nagyon kellett volna ez a két pont. Lesz még időnk erről beszélni, de most nézzünk előre, nem szabad a történteken rágódni" – mondta a Brann védője, aki arra az újságírói kérdésre is felelt, előfordult-e kommunikációs zavar Király Gábor kapus és a védőink között.

„Az első félidőben volt egy meg nem értés, amikor Gabi hamar rúgta fel a labdát és nem zárkóztunk fel a középpályássor mögé, de ezt megbeszéltük, és később már nem lett ebből probléma" – reagált Korcsmár.

Király Gábor a közönség hiányát emelte ki a meccs után.

„Az utolsó pillanatokban a közönség átsegíthetett volna minket a holtponton, ha nem zárt kapus a meccs" – nyilatkozta a kapuvédő azzal kapcsolatban, mennyit számított, hogy szurkolók nélkül rendezték a találkozót.

„A döntetlen mindig bosszantó, ha az ellenfél tud egyenlíteni. De a románok nem kerültek elénk, ami jó dolog, viszont a következő meccs is fontos lesz" – fogalmazott Király Gábor a 2–2-es végeredmény kapcsán.

A kapus a kapott gólok szabályosságáról nem tudott állást foglalni: „Én csak annyit láttam, hogy mindenki menteni akart."

A tegnap debütáló Kovács István Korcsmárral értett egyet abban, hogy az utolsó percben kapott gól miatt ez a döntetlen vereséggel ér fel.

„Szerettem volna győzelemmel debütálni, de nem sikerült, nagyon sajnálom, hogy nem jött össze. Úgy érzem, ez a csapat bebizonyította, hogy idegenben is meg lehet verni a román válogatottat, ami most nem jött össze idehaza. Kedden már itt a javítási lehetőség, azon leszünk, hogy a pontokat, amelyeket elhullajtottunk, a törökök ellen pótolni tudjuk" – mondta a mérkőzés után a magyar nemzeti együttesben péntek este bemutatkozó ifjú támadó, Kovács István.

„Úgy érzem, ez a döntetlen – főleg a végén kapott góllal – vereséggel ért fel. De profi sportolók vagyunk, ezeken túl kell tenni magunkat, és még mindig mi vagyunk a második helyen a csoportban. Viszont most már bravúrokat is kell hoznunk. Nap mint nap azon dolgozom, hogy a szakmai stábot meggyőzzem, érdemes rám is figyelni. Sajnos most nem sikerült maradandót alkotnom, ám remélem, lesz még erre lehetőségem" – fogalmazott a Videoton tehetsége, hozzátéve, hogy nem izgult a becserélésekor, hiszen a pályán érzi otthon magát.

Hajnal Tamás a Nemzeti Sport kérdésére már a jövő heti, Törökország elleni összecsapással foglalkozott.

„Gyorsan fel kell dolgoznunk a történteket és tovább kell lépnünk. Két nagyon fontos pontot veszítettünk el, és ezen egyik óráról a másikra nem könnyen lép túl az ember, De a futball már csak ilyen, és néhány nap múlva itt a következő csata. Ebből a találkozóból ki kell emelni a pozitívumokat, ezekből kell erőt meríteni a folytatásban. Most jön egy nap pihenő, amikor láthatjuk a családunkat is, aztán gőzerővel készülünk a törökök ellen" – fogalmazott Hajnal Tamás.

„Hogy legyőzzük-e a törököket Isztambulban? Miért ne lennénk képesek megverni őket? Itthon egyszer már sikerült. Higgadtnak kell maradnunk a fantasztikus hangulatban, és akkor lehetőségünk lesz megszerezni a három pontot" – tette hozzá a rutinos középpályás.

Összefoglaló

VB 2014, EURÓPAI SELEJTEZŐK
A D-CSOPORT PÉNTEKI PROGRAMJA

MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 2–2 (1–0)
Budapest, Puskás Ferenc Stadion. V: Wolfgang Stark (német)
MAGYARORSZÁG: Király – Vanczák, Korcsmár, Mészáros N., Kádár – Koman, Pintér Á., Hajnal (Kovács I., 80.), Dzsudzsák (Halmosi, 91.) – Szabics (Varga J., 58.) – Szalai. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
ROMÁNIA: Tatarusanu – Tamas, Chiriches, Goian, Radu – Bourceanu, Pintilii (Chipciu, 86.) – Torje (Maxim, 66.), Grozav (Rusescu, 71.), B. Stancu – Mutu. Szövetségi kapitány: Victor Piturca
Gólszerző: Vanczák (16.), Dzsudzsák (71. – 11-esből), ill. Mutu (68. – 11-esből), Chipciu (92.)

ANDORRA–TÖRÖKORSZÁG 0–2
Andorra La Vella,
Comunal de Aixoval Stadion. V: Nerijus Dunauskas (litván)

HOLLANDIA–ÉSZTORSZÁG 3–0
Amszterdam,
Amsterdam ArenA. V: Vitalij Meskov (orosz)

AZ ÁLLÁS
1. Hollandia 5 5 16–2 +14 15
2. MAGYARORSZÁG 5 3 1 1 12–7 +5 10
3. Románia 5 3 1 1 10–6 +4 10
4. Törökország 5 2 3 6–6 0 6
5. Észtország 5 1 4 1–9 –8 3
6. Andorra 5 5 0–15 –15 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik