Magyar-román: Élet-halál küzdelem lesz - Tamas

Vágólapra másolva!
2013.03.18. 09:54
Gabriel Tamas, a román labdarúgó-válogatott és az angol élvonalbeli West Bromwich Albion védője a mieink elleni soron következő vb-selejtező kapcsán nyilatkozott a román Gazeta Sporturilornak, amelynek elmondta: nyerni jönnek Budapestre, de hihetetlenül nehéz mérkőzésre számítanak. A huszonkilenc éves játékos beszélt csapattársáról, Gera Zoltánról és a szurkolók nélküli stadionról is.

„Nyerni megyünk Magyarországra, de ha reálisan nézem az esélyeket, a budapesti lesz a csoport legnehezebb mérkőzése. A magyarok már sokszor legyőztek minket, így élet-halál küzdelemre számítok" – nyilatkozta a 2012–2013-as a szezonban a WBA-ban mindössze tíz mérkőzésen pályára lépő Tamas.

A védő beszélt a románok csatáráról, Adrian Muturól is, aki felépült sérüléséből, így szerepel Victor Piturca szövetségi kapitány 24 fős keretében.

„Nagy szükségünk lenne rá, hiszen hatalmas rutinnal rendelkezik. Sokat segíthetne a fiataloknak, és az egész csapatnak, remélem, bevethető lesz pénteken" – fogalmazott Tamas.

A védő eddig 61 mérkőzésen lépett pályára a román nemzeti csapatban, ezalatt három gólt szerzett. A huszonkilenc éves játékos 2010-ben igazolt az Auxerre-től az angol West Bromwich Albionhoz, amelynél Gera Zoltán is a csapattársa.

„Beszéltem Zolival is az összecsapással kapcsolatban, és természetesen szót ejtettünk arról is, hogy üres stadionban kell majd pályára lépnünk. Kár érte, közönség nélkül nem futball a futball" – mondta Tamas.

A Magyarország–Románia vb-selejtezőt péntek 20.30 órakor rendezik zárt kapuk mögött a Puskás Ferenc Stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik