„A magyar-román igazi győztese Törökország!”

Vágólapra másolva!
2013.03.22. 23:05
null
A második román gól előtti pillanat (Fotó: Szabó Miklós)
A román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Victor Piturca a Magyarország elleni, 2–2-es döntetlennel záruló vb-selejtező után elismerte, a szerencsének is köszönhetik, hogy ponttal távozhatnak Budapestről. A szakember szerint a meccs igazi győztese Törökország. A magyar válogatottat irányító Egervári Sándor szerint a játék alapján győzelmet érdemeltünk volna.

„Nagyon nehéz meccsre számítottam, és elismerem, szerencsénk is volt. A meccs egyes szakaszaiban jól játszottunk, végig küzdöttünk, de nem vagyok elégedett, mert ismét pontrúgásból kaptunk gólt, ami régi problémánk” – nyilatkozta Victor Piturca, a román válogatott szövetségi kapitánya.

„Innentől hármas versenyfutásról beszélhetünk a második helyért, a törökök is visszatértek a versenybe – fogalmazott a szakember. – Ennek a meccsnek az igazi győztese a török válogatott, amely a román és a magyar csapatot is megközelítette.”

„A magyar válogatott jobban alkalmazkodott a meccs hangulatához, nem játszottunk jól, ezért tudtunk csak későn egyenlíteni” – tette hozzá Piturca, aki azt is megjegyezte, hogy csapata védője, Goian elmondta, nem volt jogos a magyar csapat büntetője, de hát az a tizenegyes, amit a játékvezető megad...

Egervári Sándor a játék képe alapján úgy érzi, megérdemeltük volna a győzelmet.

„A két szerzett gól dicséretes, és ezzel meg is kellett volna nyernünk a meccset, ha tudatosabban védekezünk. A két román gólt illetően a játékosok elmondták, az első gól lesről született, a másodiknál ellökték Varga Józsit” – mondta a magyar kapitány.

„Nem a játékvezetőn múlt, a labdával szemben kellett volna védekezni, sokkal tudatosabban. Nehéz hangulatban telik ezek után az esténk, de holnaptól már az isztambuli meccsre kell összpontosítanunk” – tette hozzá.

„A félidejéhez érkezett a csoport. Előre is tudni lehetett, a magyar, a török és a román csapat között nagy versenyfutás lesz. A mai eredmény kedvez a törököknek, de a magyar és a román válogatott még mindig előnyben van a törökkel szemben” – fogalmazott a szakember a csoport állásával kapcsolatban.

Elmondta továbbá: nem tervez jelentős változtatást a jövő keddi isztambuli meccs előtt.

VB 2014, EURÓPAI SELEJTEZŐK
A D-CSOPORT PÉNTEKI PROGRAMJA

MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 2–2 (1–0)
Budapest, Puskás Ferenc Stadion. V: Wolfgang Stark (német)
MAGYARORSZÁG: Király – Vanczák, Korcsmár, Mészáros N., Kádár – Koman, Pintér Á., Hajnal (Kovács I., 80.), Dzsudzsák (Halmosi, 91.) – Szabics (Varga J., 58.) – Szalai. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
ROMÁNIA: Tatarusanu – Tamas, Chiriches, Goian, Radu – Bourceanu, Pintilii (Chipciu, 86.) – Torje (Maxim, 66.), Grozav (Rusescu, 71.), B. Stancu – Mutu. Szövetségi kapitány: Victor Piturca
Gólszerző: Vanczák (16.), Dzsudzsák (71. – 11-esből), ill. Mutu (68. – 11-esből), Chipciu (92.)

ANDORRA–TÖRÖKORSZÁG 0–2
Andorra La Vella,
Comunal de Aixoval Stadion. V: Nerijus Dunauskas (litván)

HOLLANDIA–ÉSZTORSZÁG 3–0
Amszterdam,
Amsterdam ArenA. V: Vitalij Meskov (orosz)

AZ ÁLLÁS
1. Hollandia 5 5 16–2 +14 15
2. MAGYARORSZÁG 5 3 1 1 12–7 +5 10
3. Románia 5 3 1 1 10–6 +4 10
4. Törökország 5 2 3 6–6 0 6
5. Észtország 5 1 4 1–9 –8 3
6. Andorra 5 5 0–15 –15 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik