U16-os válogatott: ezúttal magabiztos győzelem az írek ellen

MLSZ MLSZMLSZ MLSZ
Vágólapra másolva!
2010.11.25. 16:19
Címkék
A magyar labdarúgó U16-os válogatott ma délelőtt másodszor is megmérkőzött az ír korosztályos csapattal, Pisont István szövetségi edző csapata a keddi 2–1-es vereség után ezúttal magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott Telkiben – adta hírül az mlsz.hu.
A magyar U16-os válogatott kedden az utolsó pillanatokban kapott góllal szenvedett 2–1-es vereséget az írektől, a mai mérkőzésen azonban sikerült visszavágni, csapatunk remek teljesítménnyel múlta felül ellenfelét. Pisont István szövetségi edző szinte minden poszton változtatott a két nappal ezelőtti kezdőcsapaton, a mieink a Wittner Máté – Fényes Szabolcs (Csábi Mihály, 41.), Dékány Péter (Asztalos Dávid, 49.), Kovács Tamás (Bobál Dávid 41.), Tamás Krisztián – Rőphy Martin (Kerékgyártó Dávid, 70.), Németh Márió – Vida Krisztofer (Tóth László, 49.), Bereczki Dániel (Ács Ádám, 59.), Vallejosz Dominique – Farkas Zoltán (Bobál Gergő, 59.) összeállításban szerepeltek a találkozón.

A mérkőzés első góljára nem kellett sokat várni, a 3. percben Vallejosz Dominique 13 méterről védhetetlenül lőtt a vendégek kapujának bal oldalába. A folytatásban kiegyenlített volt a játék, igazán nagy helyzetek nem adódtak a csapatok előtt. A fordulás után a mieink jelentős fölényre tettek szert, egymás után alakították ki lehetőségeiket, amelyek közül többet sikerült gólra váltaniuk. Az 55. percben Farkas Zoltán lőtt 25 méterről kapura, a léc alá tartó labdát a vendégek kapusa már csak a hálóba tudta segíteni. A 69. percben megszereztük harmadik gólunkat is, Bobál Gergő fordult le őrzőjéről, majd közelről vette be az ír kaput. A lefújásig az eredmény már nem változott, csapatunk megérdemelten nyerte meg a találkozót.

„Javuló formát mutattunk a keddi mérkőzéshez képest, a védekezésünk még stabilabb lett, a támadásaink pedig lényegesen hatékonyabbak voltak, mint az első meccsen. Nem követtük el azokat a hibákat, amelyek kedden a vereségünkhöz vezettek, az eredmény mellett a mutatott játékkal, különösen a második félidei teljesítménnyel is elégedett vagyok” – nyilatkozta Pisont István a találkozó után.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik