Válogatott: Koeman a helyszínen tekinti meg Németh Krisztiánék bajnokiját

www.mlsz.hu www.mlsz.huwww.mlsz.hu www.mlsz.hu
Vágólapra másolva!
2010.05.12. 16:08
Címkék
Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján vezetett blogjának legfrissebb bejegyzésében azt írta, hogy a helyszínen tekinti meg a Németh Krisztiánt foglalkoztató AEK mai bajnokiját. A kapitánynak tetszett a Debrecen–Videoton bajnoki rangadó.

„Természetesen én is a debreceni stadionban voltam, és megnéztem a Videoton elleni rangadót. Jó hangulatú találkozó volt. Ami a játékot illeti, az első félidőben nagyszerűen futballoztak a csapatok, és az iramra sem lehetett panasz. Aztán a szünet után több volt a csapatokon belül a félreértés, de ami a legfontosabb: egyértelműen élvezetes meccset láthattak a szurkolók. Az eredményről annyit, nagyon úgy néz ki, hogy a Debrecen tudta megszerezni azt az előnyt, amely a bajnoki cím megszerzéséhez szükséges, de a futballban minden lehetséges, és hátravan még három-három kiélezett találkozó" – írta Koeman.

„Természetesen nem tagadom, hogy mindkét együttesben figyeltem játékosokat, számomra az egyetlen mérce, hogy magasabb színvonalon, gyorsabb tempó mellett hogyan állják meg a helyüket a magyar labdarúgók, ezért örülök, hogy pörgős meccset láthattam, és megfigyelhettem, hogyan teljesítenek."

Koeman ezen a héten is elutazik néhány mérkőzésre: a helyszínen tekinti meg Németh Krisztián csapata, az AEK bajnokiját és a német válogatott felkészülési meccsét.

„A héten sem maradok meccs és téma nélkül: szerdán megnézem a PAOK–AEK görög bajnokit, amelyen, remélem, láthatom Németh Krisztiánt. Csütörtökön pedig a Németország–Málta összecsapáson leszek Aachenben, és megfigyelem a magyar válogatott május 29-i ellenfelét."

Koeman az U19-es válogatott Portugália elleni Eb-selejtezőjét is megnézte: „Élőben néztem meg az U19-esek Portugália elleni Eb-selejtezőjét, Tatabányán. Bár a továbbjutás a három kettes vereséget követően nem sikerült, azért az első félidei játék és egy-két egyéni megoldás biztató volt. Szép volt az első magyar találat, és láthattunk lendületes támadásokat is, ám a vendégek egyenlítő gólja a legrosszabbkor jött, a szünet előtt. A második félidőben nem sikerült megismételni a jó teljesítményt. A védekezés során hiányzott az összhang, a megfelelő kommunikáció, a portugálok – azt hiszem – megérdemelten jutottak ki a kontinensviadalra. A meccs után Szapor Gáborral arról beszélgettünk, hogy nem kis sorozatterhelés a mieink számára három tétmeccs egy héten belül, ehhez nem szoktak hozzá a magyar labdarúgók. Összességében nem vallottak szégyent a magyar U19-esek" – olvasható Koeman blogjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik