Labdarúgás: nem bírt egymással az U21-es és az U19-es válogatott

www.mlsz.hu www.mlsz.huwww.mlsz.hu www.mlsz.hu
Vágólapra másolva!
2010.04.20. 22:14
Címkék
A három, még hátralévő U21-es Eb-selejtező előtt álló olimpiai válogatott és a május 3. és 8. között Tatabányán és Telkiben megrendezésre kerülő Európa-bajnoki elitkörre készülő U19-es együttes kedden összemérte tudását az MLSZ telki edzőcentrumában. A meccs – amely nem két félidőből, hanem három harmincperces harmadból állt – 2-2-es döntetlennel végződött, az U21-esek góljait Kovács Dániel és Lencse László, a fiatalabbak találatait pedig Tischler Patrik és Balajti Ádám szerezte. Erről az MLSZ hivatalos honlapja adott hírt.
A mérkőzés könnyed, de jó iramú, időszakonként kifejezetten látványos játékkal telt. Mindkét válogatott nyíltan futballozott, s bár az első harmadban nem esett gól, a másodikban kettő is: Kovács Dániel az olimpiai gárdának szerzett vezetést, Tischler Patrik azonban még a játékrész lefújása előtt egyenlített. A harmadik periódusban is két találat született, Lencse László újra előnyhöz juttatta Egervári Sándor csapatát, de Balajti Ádám ismét egyenlített, így a Szapor Gábor által irányított U19-es együttes döntetlent játszott az idősebb korosztály legjobbjai ellen.

Az olimpiai válogatott mindhárom játékrészben más csapattal állt fel.

Első harmad: Megyeri Balázs – Lázár Pál, Pintér Ádám, Debreceni András, Zámbó Bence – Barczi Dávid, Korcsmár Zsolt, Simon Ádám, Kulcsár Dávid – Lencse László, Balázs Zsolt

Második harmad: Megyeri Balázs – Lázár Pál, Debreceni András, Szabó János, Kulcsár Dávid – Varga Roland, Korcsmár Zsolt, Pintér Ádám, Kovács Dániel – Lencse László, Balázs Zsolt

Harmadik harmad: Somodi Bence – Szokol Zsolt, Debreceni András, Szabó János, Zámbó Bence – Varga Roland, Lázár Pál, Simon Ádám, Kovács Dániel – Barczi Dávid, Lencse László

Szapor Gábor néhány játékost lehívott, később pedig visszaküldött a pályára az U19-es gárdában, amely a következőképpen állt fel: Mursits Roland - Kovács Dávid (Nagy Tibor a 31. percben), Kelemen Dávid, Kálnoki-Kis Dávid, Eszlátyi István (Ódé Norbert a 46. percben) - Margitics Andor (Egerszegi Tamás a 61. percben), Kiss Máté (Ladányi Tibor a 76. percben), Ladányi Tibor (Kulcsár Kornél a 46. percben) - Skriba Máté (Márkus Gábor a 76. percben), Márkus Gábor (Tischler Patrik a 46. percben), Balajti Ádám (Eszlátyi István a 76. percben).

Az edzők elégedettek a látottakkal

- Jó néhány játékos hiányzott az összetartásról, a debrecenieket keddi bajnokijuk miatt nem hívtuk meg, voltak, akiknek játékától a kollégákkal való egyeztetés után tekintettünk el, a légiósokra pedig klubjaik tartottak igényt, holott például Vass Ádámot is nagyon szerettük volna újra pályára küldeni - kezdte értékelését Egervári Sándor. - A meccs elérte célját, hiszen a bajnokság során egyre jobb formába lendülő játékosok közül többen is várakozáson felül teljesítettek, így okkal pályázhatnak arra, hogy ott lesznek a norvégok elleni barátságos meccsre készülő keretben, amelyben már a légiósokra is számítunk.

Az olimpiai együttes május 28-án Norvégiában játszik előkészületi mérkőzést. A gárdára még három U21-es Eb-selejtező vár, augusztus 11-én Bosznia-Hercegovina vendégeként lép pályára, szeptember 4-én Wales korosztályos csapatát fogadja, három nappal később pedig a bosnyákokat látja vendégül.

- Nagyon motiváltan, jól és eredményesen játszottunk, ami az elkövetkezendő nagy feladat előtt jót tesz a fiatalok önbizalmának - mondta az MLSZ honlapjának Szapor Gábor. - A látottak alapján jó úton járunk, a formábahozás megfelelő, többen is igen biztatóan futballoztak. Nagy szó a csapat tagjai számára, hogy döntetlent értek el az olimpiai válogatottal szemben, és a meccs képe alapján az eredmény reális is.

Az U19-esek számára ez a meccs volt a főpróba a hazai rendezésű Eb-selejtezőtorna előtt. Csapatunk május 3-án Görögország, 5-én Románia, 8-án pedig Portugália ellen lép pályára, mindhárom találkozóra Tatabányán kerül sor.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik