Női labdarúgás: U19-es válogatottunk kikapott Svájctól az Eb-selejtezőn

MLSZ MLSZMLSZ MLSZ
Vágólapra másolva!
2010.03.29. 17:21
Címkék
Női U19-es válogatottunk hétfőn játszotta második mérkőzését a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörben. Turtóczki Sándor együttese ezúttal a tavalyi Európa-bajnokság negyedik helyezettjével, Svájccal mérkőzött meg Tatabányán, s nem sikerült megcáfolnia az erőviszonyokat: a helvétek 2–0-ás félidőt követően 5–1-re nyertek, csapatunk gólját Sipos Lilla szerezte a 84. percben. Csoportunk másik találkozója, a Franciaország–Ausztria mérkőzés 17.30-kor kezdődik Telkiben. A mieink utolsó csoportmeccsüket csütörtökön 14.30-kor játsszák Franciaország ellen, Tatabányán.

Válogatottunk Németh Júlia – Jáhn Klaudia, Vesszős Mercédesz, Demeter Réka (Terdik Ivett a 67. percben), Kucsera Lilla – Beke Adrienn, Szabó Zsuzsanna (Marsai Nikolett az 54. percben), Tell Zsófia – Sipos Lilla, Víg Viktória – Kopácsi Barbara (Papp Dóra a szünetben) összeállításban szerepelt.

Bátran kezdtek a mieink, s az első félórában teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a svájciaknak, akik azonban a 32. percben vezetést szereztek, egy védelmi hibánkat Fimian használta ki, sőt, a félidő hosszabbításában Spahr megduplázta ellenfelünk előnyét. A harmadik helvét gól az 53. percben született, ekkor Canetta volt eredményes, majd a svájciak még két gólt szereztek, Susuri a 70., Bouakaz pedig a 83. percben talált a kapuba. Csapatunk küzdött, igyekezett szépíteni, s ez a 84. percben sikerült is, egy labdaszerzés után Sipos Lilla éles szögből lőtt a hálóba, beállítva az 5–1-es végeredményt.

„Úgy érzem, megtettünk minden tőlünk telhetőt, Európa egyik élcsapata ellen – nyilatkozta a mérkőzés után Turtóczki Sándor. – Ha bátrabbak vagyunk, az eredmény kicsit szorosabb is lehetett volna, de így alakult, a svájciak ellenünk is megmutatták, miért lettek negyedikek a tavalyi Eb-n."

A mérkőzésekre díjtalan a belépés.

A TOVÁBBI PROGRAM, ÁPRILIS 1.
Magyarország–Franciaország, Tatabánya 14.30
Ausztria–Svájc, Telki 14.30

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik