Női labdarúgás: az U19-es válogatott az Eb-döntőért küzd

B. N. Z.B. N. Z.
Vágólapra másolva!
2010.03.26. 15:55
Szombaton megkezdődnek a női labdarúgó U19-es Eb-középdöntő 2. csoportjának küzdelmei Tatabányán és Telkiben. A magyar együttes első ellenfele Ausztria lesz, utána Svájc, majd Franciaország következik. Turtóczki Sándor szövetségi edző szerint a továbbjutás óriási bravúr lenne.

„Svájc és Franciaország tavaly ott volt az Európa-bajnokság nyolcas döntőjében, tehát remek együttesekről van szó, és az osztrákok is feljövőben vannak – jellemezte az ellenfeleket Turtóczki Sándor szövetségi edző. – Akkor lennék elégedett, ha mindenki a tudása legjavát adná, mert akkor minden ellenfelünk dolgát megnehezíthetjük, s még a győzelmet is megszerezhetjük. A realitásokat nézve a továbbjutást érő csoportelsőség kivívása óriási bravúr lenne, de nem lehetetlen."

Az U19-es válogatott az NB I-ben veretlen listavezető MTK Hungária játékosaira épül. Ausztria ellen a válogatott várhatóan a Németh Júlia – Vesszős Mercédesz, Tóth II Alexandra, Demeter Réka, Pinczi Anita – Tell Zsófia, Marsai Nikolett – Szabó Zsuzsanna, Vágó Fanny, Sipos Lilla – Papp Dóra összeállításban lép pályára. A tatabányai összecsapást minden érdeklődő ingyen tekintheti meg.

A csapat az őszi selejtezőcsoportból Lettország és Örményország legyőzésével, Belgium társaságában lépett tovább.

A nyolcas döntőben a házigazda Macedónia mellett a hat csoportelső, valamint a legjobb csoportmásodik vehet részt.

NŐI U19-ES EB-KÖZÉPDÖNTŐ 
Március 27., szombat
14.30: Magyarország–Ausztria (Tatabánya)
17.30: Franciaország–Svájc (Telki)
Március 29., hétfő
14.30: Magyarország–Svájc (Tatabánya)
17.30: Franciaország–Ausztria (Telki)
Április 1., csütörtök
14.30: Magyarország–Franciaország (Tatabánya)
14.30: Ausztria–Svájc (Telki)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik