UEFA Régiók-kupája: hazánk is rendező lesz az előselejtezőben

www.mlsz.hu www.mlsz.huwww.mlsz.hu www.mlsz.hu
Vágólapra másolva!
2010.02.15. 19:07
Címkék
Nyonban, az UEFA svájci székhelyén elkészítették a 2010–2011-es UEFA Régiók-kupája sorsolását. Magyarország az első kiírástól (1999) eltekintve minden tornán képviseltette magát a kifejezetten az amatőr labdarúgás számára életre hívott európai seregszemlén. Az idén ősszel induló sorozatra 39 ország nyújtotta be nevezését, az UEFA illetékeseinek döntése értelmében hazánk válogatottjának 11 másik országgal együtt előselejtező tornán kell részt vennie.

Az előselejtező 12 résztvevőjét három négyes csoportba osztották, ezekből a győztesek és a két legjobb második helyezett jut tovább a 8x4 csapatos elitkörbe. Az előselejtező tornákat 2010. augusztus 1. és szeptember 30. között, míg az elitkör küzdelmeit 2010. október 1. és 2011. április 30. között kell megrendezni.

Diplomáciai sikerként könyvelhető el, hogy hazánk már harmadik alkalommal rendezhet minitornát, ezúttal az előselejtező kör 2. csoportjának rendezését bízta az MLSZ-re az európai szövetség. (2002-ben és 2004-ben az elitkörben rendeztünk egy-egy minitornát.)

A csoportunkhoz tartozó további válogatottak Örményország, Románia és Izrael. A torna pontos időpontjának kijelölésére az egyeztetések az érintett szövetségekkel megkezdődtek.

A nemzetközi részvétel lehetősége hazai torna keretében dől el, amelyben a hat NB III-as versenyrendezési bizottsághoz tartozó válogatott vesz részt. A torna elnevezése Winner Sport Kupa NB III-as amatőr válogatottak tornája. A kiírás értelmében a döntő júniusban kerül megrendezésre, ekkor kapunk választ arra a kérdésre is, hogy melyik válogatott képviseli hazánkat a VII. UEFA Régiók-kupája küzdelmeiben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik