U19-es Eb-selejtező: a mieink pénteken kezdenek a hazai rendezésű tornán

www.mlsz.hu www.mlsz.huwww.mlsz.hu www.mlsz.hu
Vágólapra másolva!
2009.10.20. 15:41
Címkék
Néhány nappal azután, hogy Tatán és Telkiben befejeződtek a női U17-es Eb-selejtezők 3. csoportjának küzdelmei, hazánk újabb kvalifikációs tornának ad otthont: október 23. és 28. között Nyíregyházán és Tiszaújvárosban rendezik meg a férfi U19-es Európa-bajnoki selejtezősorozat 9. csoportjának meccseit.

A mieink pénteken 17 órakor Nyíregyházán Liechtensteinnel mérkőznek meg, míg a csoport másik két együttese, Oroszország és Lettország aznap 14 órakor, Tiszaújvárosban lép pályára.

A Szapor Gábor szövetségi edző által irányított együttes tagjai szerda reggel találkoznak, majd elutaznak Nyíregyházára. Csapatunk mindhárom meccsét a Sóstói Stadionban vívja, s a játékosok és a szakmai stáb tagjai is arra számítanak, hogy a gárda az első kettő között végez, ami azt jelenti, hogy ott lesz a jövő tavaszi elitkörben.

„Mindenki úgy gondolja, hogy Liechtensteint egy kézlegyintéssel el lehet intézni, de mint jól tudjuk, könnyű meccsek nincsenek, ezért végig százszázalékosan koncentrálnunk kell majd – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Szapor Gábor. – Ezzel együtt persze a győzelem a cél, ahogy a két következő találkozón is az lesz. Oroszország talán erősebb nálunk, a lett együttesről pedig nem tudunk igazán sokat, ám úgy gondolom, eredményes volt a felkészülésünk, és mindenképpen tovább szeretnénk jutni."

 

AZ U19-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Ambrusics Róbert (Leicester City), Kovácsik Ádám (Reggina)
Védők: Nagy Tibor (MTK Budapest), Kelemen Dávid (MTK Budapest), Kálnoki Kis Dávid (Oldham Athletic), Margitics Andor (Újbuda TC), Preklet Csaba (Reggina)
Középpályások: Laczkovich Donát (Dukla Praha), Eszlátyi István (Pécsi MFC), Gyűrű László (Újpest FC), Rácz Ferenc (Szombathelyi Haladás), Ladányi Tibor (MTK Budapest), Simon Krisztián (Újpest FC), Stieber András (Aston Villa), Pölöskei Zsolt (Liverpool)
Támadók: Balajti Ádám (Diósgyőri VTK), Skriba Máté (Szombathelyi Haladás), Tischler Patrik (Oldham Athletic)
Tartalékok: Antal Botond (Watford), Németh László (Győri ETO), Csiki Norbert (Oldham Athletic), Márkus Gábor (Austria Wien), Nagy Patrik (Rapid Wien)

 

A TORNA PROGRAMJA
Október 23., péntek
Oroszország–Lettország, 14 óra, Tiszaújváros
Magyarország–Liechtenstein, 17 óra, Nyíregyháza
 
Október 25., vasárnap
Liechtenstein–Oroszország, 14 óra, Tiszaújváros
Magyarország–Lettország, 17 óra, Nyíregyháza
 
Október 28., szerda
Oroszország–Magyarország, 14.30, Nyíregyháza
Lettország–Liechtenstein, 14.30, Tiszaújváros
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik