Szenvedély és agresszivitás nélkül nem megy – Koeman

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2009.08.13. 09:05
Címkék
Mint beszámoltunk róla, a magyar labdarúgó-válogatott a szeptemberi sorsdöntő vb-selejtezők előtti utolsó felkészülési mérkőzésén 1–0-s vereséget szenvedett Romániától. A találkozó után Erwin Koeman szövetségi kapitány érthető módon csalódottan nyilatkozott, bár a második félidei játék már jobban tetszett neki. Razvan Lucescu a románok részéről kiemelte, a győzelem a lényeg, és a második félidőben már a vezetés megtartására koncentráltak.

 

A szeptemberi selejtezőkön ennél jobban fel kell majd pörögnie a magyar csapatnak!
A szeptemberi selejtezőkön ennél jobban fel kell majd pörögnie a magyar csapatnak!

Erwin Koeman a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, főleg az első félidei játékkal volt elégedetlen.

„Csalódás az eredmény, az első félidővel abszolút nem voltam megelégedve. A fordulást követően szerencsére megmutattuk, sokkal többre vagyunk képesek. A lehetőségeink sajnos kimaradtak, és a vereséget követően azt hiszem, nem meglepő, hogy csalódott vagyok. Tudtam, még nincs mindenki a legjobb állapotban, ráadásul ha szenvedély és agresszivitás nélkül játszol, bajba kerülsz a pályán. Fontos, hogy a svédek előtt ennek tudatában kezdjük majd meg a felkészülést" – nyilatkozta Koeman.

A szövetségi kapitány azt is kiemelte, elsősorban csapatként okoztunk csalódást, ezért kerekedtek fölénk a románok. Ugyanakkor a visszalépés valahol természetes, hiszen több olyan játékos is van a keretben, aki nem, vagy csak néhány bajnokit játszott eddig a nyáron. Annak viszont örült, hogy jól bírtuk a második félidőt, ebből látszott, hogy kondicionálisan nincs problémánk.

„Bárkinek lehet rossz napja, de fontos, hogy a játékosok megtanulják, a holtponton igenis át lehet és át is kell esni. A közelgő, svédek és portugálok elleni meccs előtt ezen változtatnunk kell" – folytatta Koeman.

A cserékkel kapcsolatban elmondta, olyanoknak is lehetőséget akart adni, akiknek eddig nem volt alkalmuk bizonyítani. Így az első félidőben agilisan játszó Dzsudzsák Balázs cseréje is tervezett volt, Huszti Szabolcsot viszont még hagyta volna játszani a második félidőben is, de az ő teljesítményével nem volt megelégedve a kapitány. Juhász Roland támadószerepe a hajrában taktikai fegyver lehet a jövőben is.

Arra a kérdésre, hogy hány pontot vár a svédek és a portugálok elleni mérkőzéseken, Erwin Koeman mosolyogva rávágta: „Hatot!” Úgy legyen!

 

 

 

Razvan Lucescu, a románok szövetségi kapitánya örült a győzelemnek, és megköszönte az emlékmérkőzés megrendezését a magyar szövetségnek.

„Először is köszönöm a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, hogy Marian Cozma emlékére megrendezte ezt a találkozót. Ami a mérkőzést illeti, két ellentétes félidőt láthattak a nézők, az elsőben jól játszottunk, nálunk volt többet a labda, érvényesült a technikánk, a magyarok fölé tudtunk kerekedni, amit a gól is bizonyít. A szünet után már egy másik román csapat futott ki a pályára, amely a játékosságot alárendelte a fegyelmezett, kevésbé látványos produkciónak, de mi mindenképpen nyerni akartunk, ez volt a célunk. Ellenfelünk agresszív, kemény futballt mutatott be, meggyőződésem, hogy szépen fejlődnek a magyarok. De: most még mi, románok vagyunk a jobbak" – nyilatkozta Lucescu.

 PETRE COZMA KÖSZÖNI A SZURKOLÓKNAK
 „Nagyon nehéz perceket éltem át… – mondta Petre Cozma a Nemzeti Sportnak.  – Hatalmas fájdalom van a szívemben. A magyar és a román válogatottnak, illetve a magyar és a román szurkolóknak viszont feltétlenül szeretném megköszönni, hogy próbáltak enyhíteni a bánatomon. A magyar drukkerek fantasztikusak voltak, sohasem feledem el, ahogyan a fiamat éltették. Ezt ezúton is köszönöm nekik. Minden tiszteletem az övék!"

 

AZ ONLINE-KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
AZ ONLINE-KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik