Az osztrákok elleni vereség után a finneket legyőzte nemzeti csapatunk

NSO/MLSZ NSO/MLSZNSO/MLSZ NSO/MLSZ
Vágólapra másolva!
2009.05.14. 16:34
Címkék
Az U19-es magyar válogatott Simon András és Tamási Zsolt góljával 2–1-re megverte Finnországot a Szerbiában zajló Európa-bajnoki selejtezőtorna második fordulójában.
Simon András gólja 2–1-es győzelemhez segítette a magyar U19-eseket
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Simon András gólja 2–1-es győzelemhez segítette a magyar U19-eseket
Simon András gólja 2–1-es győzelemhez segítette a magyar U19-eseket
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Simon András gólja 2–1-es győzelemhez segítette a magyar U19-eseket

SIMA SZERB GYŐZELEM

Sima, 3–0-s győzelmet aratott a szerb U19-es labdarúgó-válogatott Ausztria ellen a szerbiai Tavankúton zajló Európa-bajnoki selejtező második fordulójában. A magyar válogatott, mely az osztrákok elleni vereség után szerdán legyőzte a finneket, vasárnap a szerbekkel találkozik, és győzelme – valamint egy osztrák pontvesztés – következtében kijuthat csoportjából a júliusi, ukrajnai kontinensviadalra.
Az osztrákok elleni vereség után javított a magyar 19 éven aluli labdarúgó-válogatott a szerbiai Európa-bajnoki selejtezőtornán: a fiatalok 2–1-re legyőzték Finnország korosztályos legjobbjait.

A magyar csapat ismét korán megszerezte a vezetést, Tischler passza után Simon András már a 7. percben betalált. Az északiak a már a Sevilla felnőtt csapatában is bemutatkozó Teemu Pukki találatával tíz perc múlva egalizáltak, a szünetre 1–1-es döntetlennel vonultak a csapatok.

A magyar gárdának mindenképpen győznie kellett továbbjutási esélyei megőrzéséhez, és ennek megfelelően támadó szellemben is játszott.

A második félidő nagy magyar rohamokkal kezdődött, játékosaink háromszor is megszerezhették volna a vezetést, de ekkor még elhibázták a helyzeteket – a 74. percben azonban már nem: Tamási Zsolt egy védő kíséretében tört előre, ütközött ellenfelével és a kifutó kapussal, de a labda előtte maradt, s játékosunk 18 méterről a kapuba ívelt (2-1). A finnek ezután nagy erőfeszítéseket tettek az egyenlítés érdekében, de Gulácsi Péter mindent védett, még az utolsó pillanatokban is szükség volt bravúrjára (és a kapufa segítségére), de az eredmény nem változott, meglett a fontos győzelem.

„Játékosaink határozottan, szervezetten futballoztak, és hozzáállásukat sem érheti kritika – fogalmazott a meccs után Wilco van Buuren szövetségi edző. – Tudtuk, ha nem nyerjük meg a meccset, nem marad esélyünk a továbbjutásra. Így még él a remény. Nehéz meccs vár ránk Szerbia ellen, de mindent megteszünk a győzelem érdekében."


Ha a másik mai csoportmeccsen Ausztria nem győzi le Szerbiát, az utolsó játéknapon dől el a továbbjutás kérdése.

U19-ES EB-SELEJTEZŐ, SZERBIA

2. FORDULÓ
Magyarország–Finnország 2–1 (1–1)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fazakas, Preklet, Varga P., Sváb – Ladányi, Hidi (Takács P., 58.) – Tamási Zs., Simon A. (Szokol, 88.), Heffler N. (Kovács D., 77.) – Tischler.
FINNORSZÁG: Pöntinen – Sumusalo, Heikkilä, Götzl, Mäntilä – Kauko, Pennanen, Schüller, Lepola – Pukki (Ingves, 67.), Della Valle.
Gólszerző: Simon A. (7.), Tamási Zs. (74.), ill. Pukki (18.)

AZ ÁLLÁS

1. Szerbia 2 1 1 4–1 4
2. Ausztria 2 1 1 3–5 3
3. Magyarország 2 1 1 4–4 3
4. Finnország 2 1 1 2–3 1
  • A csoportban az egymás elleni eredmény rangsorol.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik