Samuel Eto’o és társai jövő júniusban pályára léphetnek Budapesten

Vágólapra másolva!
2008.11.11. 08:47
A Nemzeti Sport néhány hete megjelent cikke kapcsán a Kameruni Labdarúgó-szövetség hivatalos faxot küldött a magyar szövetséghez, amelyben jelezték: szívesen pályára lépnének a magyar fővárosban felkészülési mérkőzésen. A magyar szövetség elfogadja a kihívást, így a jövő év júniusának elején létrejöhet az összecsapás.
A „szelídíthetetlen oroszlánok” Budapesten is összeállhatnak egy mérkőzésre
Fotó: Imago
A „szelídíthetetlen oroszlánok” Budapesten is összeállhatnak egy mérkőzésre
A „szelídíthetetlen oroszlánok” Budapesten is összeállhatnak egy mérkőzésre
Fotó: Imago
A „szelídíthetetlen oroszlánok” Budapesten is összeállhatnak egy mérkőzésre

Magyarország labdarúgó-válogatottja még sohasem mérkőzött Kamerunnal. Az afrikai ország együttese csupán a nyolcvanas években vált tényezővé a világ labdarúgásában. Az 1982-es spanyolországi világbajnokságon már szerepelt a csoportkörben a Roger Milla vezette gárda, s nem is okozott csalódást, hiszen a peruiak, a lengyelek és az olaszok elleni döntetlennel veretlenül esett ki.

Két esztendővel később történetük során először hódították el az Afrikai Nemzetek Kupáját, amit megismételtek 1988-ban, 2000-ben és 2002-ben is. Az idén bejutottak a sorozat Ghánában rendezett fináléjába, ám Egyiptomtól 1–0-ra kikaptak, s ezüstérmesek lettek. A legemlékezetesebb vb-szereplésük az 1990-es olaszországi volt, ekkor Romániát, Argentínát és a Szovjetuniót előzték meg a csoportjukban, a nyolcaddöntőben hosszabbítás után 2–1-re diadalmaskodtak Kolumbiával szemben, majd jött a felejthetetlen negyeddöntő, amelyen Anglia 3–2-re bizonyult jobbnak.

Akkor Cyrille Makanaky, Louis M’Fédé, Eugene Ekéké, Francois Omam-Biyik és Roger Milla volt a sztár. Most pedig vitathatatlanul Samuel Eto’o.

Ha minden jól megy, június 6-án vagy 10-én Budapesten is megcsodálhatjuk a Barcelona csatárának képességeit. Tudniillik a lapunkban néhány hete megjelent cikk után a Kameruni Labdarúgó-szövetség hivatalos faxot küldött az MLSZ-be, amelyen hivatalosan is „kihívta” nemzeti csapatunkat, s több időpontot is megjelölt az esetleges találkozóra.

A magyar szövetségben természetesen örömmel fogadták a kapcsolatfelvételt, úgy tudjuk, Szekeres Tamás, a magyar labdarúgó-válogatott technikai igazgatója kedden postázza az MLSZ válaszát. Az üzenetben két dátum szerepel. Június 6. és 10., Kamerun választhat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik