Koeman először mondta ki: kötelező a győzelem

Vágólapra másolva!
2008.10.10. 10:04
Megtartotta utolsó nyilvános edzését a magyar válogatott az albánok elleni világbajnoki selejtező előtt. A legfontosabb kérdések eldőlni látszanak: mindenki egészséges lehet szombatra, így minden bizonnyal Huszti Szabolcs is pályára léphet azon a meccsen, amelyen Erwin Koeman szerint is az esély tovább élése a tét.
Aki nem lép egyszerre... A csütörtöki edzésen megvolt a kellő összhang
Fotó: M. Németh Péter
Aki nem lép egyszerre... A csütörtöki edzésen megvolt a kellő összhang
Aki nem lép egyszerre... A csütörtöki edzésen megvolt a kellő összhang
Fotó: M. Németh Péter
Aki nem lép egyszerre... A csütörtöki edzésen megvolt a kellő összhang

A kérdés fontossága cseppet sem elhanyagolható: hol van Huszti Szabolcs? Egy perc, és mindenki megnyugszik: Huszti Szabolcs is ott van a pályán, és ha már ott van, természetesen teljes intenzitással végzi a gyakorlatokat, igaz, később, amikor a támadók és a védők különválnak, ő, Vadócz Krisztián és Bodor Boldizsár kicsit szeparáltan is dolgozik Jámbor László fejlesztési igazgatóval.

Természetesen most nem fejlesztenek, hanem rehabilitálnak, annak érdekében, hogy szombaton – a szándékok szerint – részesei lehessenek Albánia legyőzésének. Később, az edzés végeztével magától értetődően a Puskás-stadionba kihozott összes mikrofon egy pont felé mozdul, amikor Huszti Szabolcs a pályáról az öltözőbe indul, ám ő nem áll meg, és csak ennyit mond: „Kezelésem van, bocsánat!”

És megy a kezelésre. Nem mindennaposra: manuálterápia vár a középpályásra, ennek pontos jelentése nyilván kiemelt szócikk egy orvosi lexikonban, mi most elégedjünk meg azzal, hogy dr. Pánics Gergely csapatorvos szerint ezt nagyon kedvelik a fiúk, ám ennél is fontosabb, hogy a szakmai stáb reménykedhet.

„Gyorsan javul Szabolcs sérülése – nyugtat meg mindenkit a doktor. – A túlerőltetés miatt alakultak ki gondok a térd környékén az izomzattal, de bizakodóak vagyunk, több az esélye annak, hogy játszhat, mint annak, hogy nem.”

Szerencsére ugyanez igaz Vadócz Krisztiánra és Bodor Boldizsárra is, tehát Erwin Koeman szövetségi kapitány a jelek szerint mindenkire számíthat – persze az eltiltott Gera Zoltán kivételével –, amikor összeállítja a kezdőcsapatot.

Erre egyébként legkorábban szombat reggel kerülhet sor, a játékosok is akkor tudják meg, ki hol lesz a kezdést jelző sípszó pillanatában: a pályán, a kispadon, esetleg a lelátón.

Maga Erwin Koeman magyarországi pályafutása alatt most mondta ki először határozottan, hogy kötelező a győzelem.

„A hitelünket tennénk kockára, ha most azt mondanánk, hogy elégedettek lennénk az egy ponttal is – szögezi le a magyar kapitány. – Ha azt akarjuk, hogy legyen még miről beszélnünk a selejtezőkről szólva, akkor nem is gondolhatunk másra, mint a három pontra, pedig nehezebb lesz a dolgunk, mint a dánok és a svédek ellen volt. A válogatott szereplése a világon mindenütt nemzeti ügy, remélem, most Magyarországon is az, sokan jönnek ki a meccsre, támogatnak bennünket szurkolók és újságírók egyaránt. A dánok és a svédek elleni mérkőzéseken tettünk lépéseket előre, ami fontos, és ezt tapasztalataim szerint a futballvilág is észrevette – de itt elsősorban pontokra megy a játék, és muszáj versenyben maradnunk a továbbjutásért vívott harcban.”

A TELJES CIKKET A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik