Erwin Koeman szerint nem vagyunk gyengébbek a portugáloknál sem

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2008.08.01. 14:37
Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bizakodva várja az ősszel kezdődő világbajnoki selejtezőt, úgy gondolja, csapata bárkivel képes felvenni a versenyt. Erről sajtótájékoztató keretében beszélt pénteken.
Erwin Koeman (jobbra) optimistán várja a vb-selejtezőket
Fotó: Németh Ferenc
Erwin Koeman (jobbra) optimistán várja a vb-selejtezőket
Erwin Koeman (jobbra) optimistán várja a vb-selejtezőket
Fotó: Németh Ferenc
Erwin Koeman (jobbra) optimistán várja a vb-selejtezőket

„Idén négy meccset játszunk, mindegyiket megnyerhetjük, de az is előfordulhat, hogy négy vereséggel zárjuk az évet, ebben az esetben valószínűleg leszedik a fejem” – mondta szezonnyitó, kötetlen hangú sajtóbeszélgetésén Erwin Koeman.

„Igyekszem mindig pozitívan gondolkozni, minden rosszban van valami jó is. Magyarországon szokatlan ez a felfogás, de aki mindig a negatívumot veszi észre, az a jó dolgokat nem látja meg. Természetesen a problémákat is észre kell venni, de ha mindig a feladat nehézségéről beszélünk, akkor sohasem fogjuk megoldani. Én inkább azon gondolkozom, hogyan lehet az adott helyzetet kezelni” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Erwin Koeman elmondta, játékosai nagyon motiváltak a világbajnoki selejtező előtt, és úgy érzi, csapata semennyivel sem gyengébb csoportbeli riválisainál.

A holland szakember szerint a portugálok vagy a svédek csak annyival tartanak előrébb a magyar válogatottnál, hogy nagyobb a merítési lehetőségük, tehát könnyebben tudják pótolni a sérülés vagy eltiltás miatt hiányzó futballistákat.

Az MTI kérdésére az élesszemű Koeman elmondta, csatárposzton van a legnagyobb gondban, mert Magyarországon nincs Van Nistelrooy vagy Kuyt szintű támadó.

„A középpályásaink, illetve szélsőink vagy a védelemben Juhász Roland bárkivel állják az összehasonlítást. Sajnálom, hogy Fülöp Márton nem tudott a Stoke Cityhez szerződni, ahol rendszeresen védhetett volna. Ha a Sunderlandben nem kap lehetőséget, akkor el kell gondolkoznom azon, ki álljon a kapuban, de erre a helyzetre is keresem a megoldást” – mondta a kapitány.

„Fantasztikus tehetségnek tartom. Úgy gondolom azonban, hogy a Liverpool tartalékcsapatában nem tud megfelelően fejlődni – alkotott véleményt Koeman Németh Krisztiánról. – Neki minden héten elsőosztályú bajnokikon kellene szerepelnie. Az nem baj, ha egy, legfeljebb két szezont a tartalékok között tölt, de hosszabb távon ez nem szolgálja az érdekét.”

A szövetségi kapitány zárásként megjegyezte, a tavaszi görögök és horvátok elleni összecsapások egy jó kiindulópontot jelentettek, innen kellene továbblépnünk…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik