Magyar utánpótláskorú futballista vendégeskedik a spanyol Espanyolnál

Vágólapra másolva!
2008.03.07. 18:50
Karacs Roland a Soroksári SE támadó középpályása Brazíliában is megtapasztalta már, milyen a „latin- futball”. Illés Zoltán a fiatal játékost képviselő menedzseriroda játékos-ügynökének jóvoltából Brazíliába, a Vasco de Gamánál tölthetett el két hetet a fiú. Dél- Amerikában kiderült: ugyanaz a véleménye a brazil szakembereknek is, mint a magyaroknak: Karacs Roland előtt ígéretes futballista karrier áll. Az Espanyolnál is dicsérik az edzők játékinteligenciája és hozzáállása miatt.
Karacs Roland (jobbra) Romario társaságában
Karacs Roland (jobbra) Romario társaságában
Karacs Roland (jobbra) Romario társaságában
Karacs Roland (jobbra) Romario társaságában

A Soroksári SE ifi csapatának támadó középpályása az elmúlt hónapban meghívót kapott az U15-os válogatottba is.

Roland 1993-ban született, de korosztályát kinőtte - magasságban és játéktudásban is. A 178 cm magas fiú, ha kortársaival együtt játszik, nemcsak magasságával tűnik ki: egy kispályás tornán előfordult, hogy egy meccsen 8 gólt lőtt. Elekes Zsolt a Soroksári Sport Egyesület utánpótlás szakágának vezetője úgy döntött, hogy a fiú fejlődése érdekében idősebbekkel „rakja” egy csapatba.

Edzője szerint az adottságain túl előnye a fiúnak, hogy óriási akaraterővel rendelkezik. Elekes Zsolt úgy véli, Rolandnak minél hamarabb jobb körülmények közé kell kerülnie, mert Magyarországon nem tud annyit fejlődni, mint külföldön..

Mintha csak menekülés a magyar fociból lenne a jelszó az utánpótlásképzésben.

Több tehetséges utánpótláskorú játékos igazol külföldre, ahol jobb körülmények között fejlődhetnek tovább. 10 évvel ezelőtt Hajnal Tamás és Szollár Krisztián igazolt fiatalon a német Schalke 04 együtteséhez. Hajnal Tamás bár kezdetben nem sok lehetőséget kapott -megjárta a német másodosztályt is- ma már a Bundesliga egyik legjobb játékosaként tartják számon. Jövőre már sztárcsapatban, a Borussia Dortmundban játszhat, és fényesítheti tovább hírnevét.

Tudunk kivel példálózni, hiszen Szalai Ádám a Real Madrid fiókcsapatában edződik, Németh Krisztián, Simon András, és Gulácsi Péter pedig a Liverpool tartalékcsapatánál szerepel, sőt remekel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik