Döntetlennel kezdte a 2008-as évet Várhidi Péter együttese

Vágólapra másolva!
2008.02.06. 20:00
A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent ért Szlovákia ellen Limasszolban. Várhidi Péter együttese az 54. percben szerzett vezetést, amikor Huszti Szabolcs jobbról belőtt szögletét Gera Zoltán fejelte a kapuba, azonban tíz perccel ezt követően Stanislav Sestak egyenlített.
Buzsáky Ákos (jobbra) és Jan Durica párharca
Czagány Balázs
Buzsáky Ákos (jobbra) és Jan Durica párharca
Buzsáky Ákos (jobbra) és Jan Durica párharca
Czagány Balázs
Buzsáky Ákos (jobbra) és Jan Durica párharca

Első felkészülési mérkőzését Cipruson vívta 2008-ban a magyar labdarúgó-válogatott. Várhidi Péter együttese Szlovákia ellen lépett pályára, az ellen a csapat ellen, akit még soha nem sikerült legyőznünk.

A magyar kapitány nem változtatott azon az összeállításon, az a tizenegy futott ki, akiket már délelőtt megnevezett Várhidi.

Az első játékrészben a kilátogató mintegy 100 néző nem láthatott jó játékot, mondjuk úgy, hogy mindkét csapat idény eleji formában futballozott. Sok volt a hiba, a pontatlanság, a két kapusnak, Fülöp Mártonnak és Stefan Seneckynek alig kellett közbeavatkoznia.

A félidő második felében a magyar csapat minimális mezőnyfölényt alakított ki, de ez helyzetekben nem mutatkozott. A játékot jól jellemzi, hogy az első 45 perc legkomolyabb lehetősége a szlovák jobbhátvéd, Marian Cisovsky előtt adódott, ám az Artmedia 28 éves játékosának lövését szépen fogta Fülöp.

Dzsudzsák Balázs is pályára került a második félidő elején, a PSV remek formában játszó szélsője Hajnal Tamást váltotta.

A második félidő nagyobb iramban kezdődött, mint az első, mindkét oldalon alakultak ki helyzetek. Az 54. percben ráadásul a magyar csapat megszerezte a vezetést, Huszti jobb oldali szögletét Gera fejelte a kapuba. A csereként beállt kapus, Jan Mucha bizonytalan volt, először kimozdult, utána visszatáncolt, így esélye sem volt a hárításra.

Sajnos, csak tíz percig voltunk előnyben, ugyanis Stanislav Sesták egy remek kiugratás után egyedül vezethette a labdát Fülöp Mártonra. A bochumi támadó elvitte a labdát a magyar kapus mellett, és a hálóba gurított.

Várhidi Péter csak az utolsó negyedórára cserélt be igazi befejező csatárt, Priskin Tamás is lehetőséget kapott, de ő sem tudta megszerezni a győztes gólt. A magyar válogatott továbbra is képtelen legyőzni a szlovákokat.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Helyszín: Limasszol (Ciprus)
Nézőszám: 100
Játékvezető: Leontiosz Trattu (ciprusi)
Asszisztensek: Vasszosz Argiru, Jaszonasz Hapszisz (mindketten ciprusiak)
MAGYARORSZÁG SZLOVÁKIA
1 Fülöp Márton 1 Senecky
3 Csizmadia Csaba 16 Cisovsky
6 Vanczák Vilmos 3 Skrtel
4 Juhász Roland 5 Durica
2 Lőw Zsolt 15 Hubocan
5 Szélesi Zoltán 17 Hamsík
7 Vass Ádám 6 Strba
10 Hajnal Tamás 8 Cech
8 Buzsáky Ákos 13 Holosko
9 Gera Zoltán 9 Mintál
11 Huszti Szabolcs 11 Sestak
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Várhidi Péter Jan Kocián
Gólszerző(k): Gera (54.) ill. Sestak (64.)
Cserék: Hajnal h. Dzsudzsák (46.), Huszti h. Halmosi (56.), Buzsáky h. Priskin (75.), Vass h. Tőzsér (83.) ill. Senecky h. Mucha (46.), Cisovsky h. Krajcik (46.), Hamsik h. Sapara (58.), Strba h. Borbély (58.), Durica h. Vascak (67.), Holosko h. Halenar (76.)
Sárga lap: Cisovsky (34.), Buzsáky (57.), Dzsudzsák (78.), Priskin (90.)
---- V ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik