Király a Livorno kiszemeltje, világbajnokot kellene helyettesítenie

Vágólapra másolva!
2007.04.25. 14:08
Király Gáborral erősítené meg keretét az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő, 33 fordulót követően 36 ponttal a 11. helyen álló Livorno. A magyar válogatott labdarúgó jelenleg az angol másodosztályban szereplő Crystal Palace játékosa, de szezon végén lejár a hároméves szerződése. A Livorno a Marco Amelia helyettesítésére nézte ki Királyt, miután az olasz válogatott játékos visszautasíthatatlan ajánlatot kapott az orosz élvonalból.
Németország és Anglia után Olaszország lehet a következő külföldi állomáshely Király légióskarrierjében
Németország és Anglia után Olaszország lehet a következő külföldi állomáshely Király légióskarrierjében
Németország és Anglia után Olaszország lehet a következő külföldi állomáshely Király légióskarrierjében
Németország és Anglia után Olaszország lehet a következő külföldi állomáshely Király légióskarrierjében

Az idén április elsején már a 31. születésnapját megünneplő Király Gábor nemzetközi porondon abszolút rutinos kapusnak számít.

Már tíz éve, hogy nevelőegyesületétől, a Szombathelyi Haladástól a német Herthához igazolt. Berlinben Christian Fiedlert szorította ki a kezdődből és éveken keresztül elsőszámú kapusnak számított.

Közel három évvel ezelőtt, 2004 nyarán szerződött Angliába, az akkor első osztályban szereplő Crystal Palace csapatához. A csapat azonban egy évvel később búcsút mondott az élvonalnak, rákövetkező idényben a feljutást tűzték ki célul maguk elé, de arról végül lemaradtak.

A Crystalnak az idén sem jön össze a feljutás, hiszen a középmezőny tagjainak mondhatják magukat. Király Gábor korábban stabil helye a kezdőcsapatban is már a múlté, az őszi gyengébb periódus után a kispadon találta magát.

Ennek volt köszönhető, hogy két élvonalbeli gárda, a West Ham és az Aston Villa is kölcsönbe vette a magyar portást, aki előbbi gárdában csak a kispadon segítette a szakmai munkát, utóbbi csapatban viszont ötször lehetőséget is kapott.

A 65-szörös válogatott Királynak, aki 1998-ban mutatkozott be a nemzeti együttesben Bicskei Bertalannál, a szezon végén lejár a szerződése a Crystalnál és nem biztos, hogy a kapus hosszabbít.

„Nem tudom, milyen lesz a jövő a Crystal Palace-nál - nyilatkozta a közelmúltban Király az angol csapat internetes oldalán. - Fel akarnak-e jutni, és a rájátszás lesz a cél, vagy maradnánk a másodosztályban és teljesen új csapatok építenének? Ha nem jelzik felém a jövő évi célokat, akkor új klubot keresek. Nyugodt vagyok, nem maradok csapat nélkül. A Premier League-ből is érdeklődnek, másodosztályú együttesek is jelezték, hogy szívesen látnának, de bejelentkezett több Bundesliga-csapat is.

A 188 centiméter magas 1982-s születésű, Roma-nevelésű Amelia 2001-ben mutatkozott be a Livorno csapatában, ahol ezidáig 113 mérkőzésen védte a gárda hálóját. Időközben Leccében és Parmában is játszott. A válogatottban 2005-ben mutatkozott be, háromszor védhette a nemzeti együttes kapuját, Buffon és Peruzzi mögött a harmadik számú kapus volt a 2006-s vb-n, amelyen az olasz csapat aranyérmes lett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik