A magyar válogatott újabb szerződést kötött az adidasszal

Vágólapra másolva!
2007.03.22. 17:07
Sajtótájékozatót tartott a margitszigeti Danubius Thermal Hotelben az MLSZ és az adidas sportszergyártó cég. A két fél 2012 végéig meghosszabbította a szerződését, ez pedig 1,2 milliárd forintot hoz a szövetségnek a hat év alatt, de ha Magyarország megszerzi a 2012-es Eb rendezési jogát, akkor még többet kasszírozhat.
Kisteleki István (balra) és Császári Attila
M. Németh Péter
Kisteleki István (balra) és Császári Attila
Kisteleki István (balra) és Császári Attila
M. Németh Péter
Kisteleki István (balra) és Császári Attila

A MLSZ és az adidas üzleti kapcsolata egy négyéves ciklust leszámítva 1964 óta folyamatos, így nem kell külön hangsúlyoznom, milyen fontos számunkra ez a megállapodás – mondta el többek között Császári Attila, az adidas Budapest marketing-igazgatója. – Örülök, hogy együttműködésünk folytatódik, és együtt szurkolhatunk tovább a szép, közös sikerekért.

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke arról beszélt, hogy három fontos szempontot tartott szem előtt.
„Először is kötelességem a szövetség számára a lehető legjobb, legelőnyösebb szerződést megkötni. A második kötelezően betartandó pont a partnerek opciós jogának tiszteletben tartása és a törvényesség betartása. A harmadik szempont pedig az, hogy ez a megállapodás a magyar sportszponzoráció történetében szinte sosem látott összeget, 1,2 milliárd forintot jelent a szövetségnek a hatéves ciklus alatt. És ez csak az alapösszeg, amely sikeres szereplés, vagy a 2012-es Eb megrendezése esetén különböző járulékokkal egészülhet ki.”

Várhidi Péter szövetségi kapitány elmondta, hogy a következő két összecsapás is a fiatalítás jegyében telik el, de mindkét meccsen a győzelem a cél.

A magyar válogatottból a szombati mérkőzésen biztosan hiányzik majd Juhász Roland és Gera Zoltán, de a kapitány reménykedik benne, hogy a szerdai Eb-selejtezőn már ők is pályára léphetnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik