Bravúr lenne a továbbjutás a magyar futsal-válogatott részéről

B. NAGY ZOLTÁNB. NAGY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2007.02.20. 01:58
Címkék
Ezen a héten hét csoportban kezdődnek meg az 5. futsal Európa-bajnokság selejtező mérkőzései. A magyar válogatott a 6. csoportba került, s Oroszországgal, Görögországgal és Litvániával küzdhet a továbbjutásért. A mérkőzéseknek az impozáns dabasi sportcsarnok ad otthont, vagyis hazai környezetben léphetnek pályára Lódi Tamásék ma 17 órakor a görögök, szerdán 17 órakor a litvánok, majd pénteken 19 órakor az oroszok ellen.
Baranyai Pál nem fog hasra esni az oroszok elôtt
Baranyai Pál nem fog hasra esni az oroszok elôtt
Baranyai Pál nem fog hasra esni az oroszok elôtt
Baranyai Pál nem fog hasra esni az oroszok elôtt
Baranyai Pál nem fog hasra esni az oroszok elôtt
Baranyai Pál nem fog hasra esni az oroszok elôtt

A magyar válogatott az elmúlt héten kétszer mérkőzött meg az ukránokkal, s Móron 5–5-ös döntetlent ért el, majd egy nappal később Győrött 3–1-es vereséget szenvedett. A végeredmények ellenére nem látja borúsnak a csapat helyzetét Kozma Mihály szövetségi edző.

„Az ukránok elleni meccsekkel a csoportban favoritnak számító oroszokat kívántuk modellezni – mondta a szakvezető. – Móron kontrákra játszottunk, s az első félidőben négygólos előnyre tettünk szert. A szünet után már kiütköztek a hibáink, ezért nem sikerült győznünk az ukránok ellen. A második összecsapáson letámadásos taktikával léptünk pályára, s bár vereséget szenvedtünk, nem voltam elégedetlen a látottakkal.”

A papírforma alapján a továbbjutást jelentő első helyért a világranglistán 12. helyet elfoglaló magyar válogatott az oroszokkal vívhat majd ádáz csatát. Nem lesz könnyű feladat, hiszen a legutóbbi Eb-n a spanyolok ellen döntőt játszhattak az oroszok, s csupán egy góllal maradtak le az aranyéremről.

„A magyar válogatott a világ bármelyik együttesével képes szoros meccset vívni, így az oroszokkal is – folytatta Kozma Mihály. – Igyekszünk partiban lenni ellenfeleinkkel, s bár nehéznek ígérkezik a rivális elleni mérkőzés, bízom benne, hogy a hazai közönség támogatásával sikerül kiharcolnunk a csoportelsőséget. Csak összehasonlításul: Oroszországban mintegy három és fél millióan futsaloznak, míg nálunk úgy ötszázan, ráadásul valamennyi játékosuk profi, akik a magyar élvonalbeli nagypályás futballistáknál lényegesen többet keresnek.”

A novemberben Portugáliában rendezendő Eb-döntőbe a hét csoport első helyezettjei jutnak tovább. A futsal Eb-selejtezőkkel kapcsolatos örömteli hír még, hogy az 1. csoportban Kovács Gábor személyében magyar játékvezető is szerepet kap az olaszországi Martina Francában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik