Három korsó sör Sutton Coldfieldben

Vágólapra másolva!
2007.02.02. 17:22
Sutton Coldfield valahol a birminghami agglomerációban található kisváros, nem messze West Bromwichtól, ahol Gera Zoltán játszik a helyi Albionban, lassan már három éve. A magyar válogatott egykori – s talán jövőbeli – csapatkapitánya is valahol a szomszédban bérel lakást feleségével. A Nemzeti Sport két helyszíni tudósítója is a környéken szállt meg egy szerény, de takaros hotelben.
Gera Zoltán lassan már három éve a WBA légiósa
Gera Zoltán lassan már három éve a WBA légiósa
Gera Zoltán lassan már három éve a WBA légiósa
Gera Zoltán lassan már három éve a WBA légiósa

Az ilyen kategóriájú szállodák, panziók árfekvése elviselhető, itt egy kétágyas szobáért ötven fontot fizettünk egy éjszakára, ebben a bőséges – sült bacon, kolbász, tükörtojás, paradicsomos bab, pirítós, tea, frissen facsart narancslé – English breakfast is benne foglaltatik.

A "Gerzsonnal" és bájos feleségével folytatott másfél órás beszélgetést vacsora követi, este fél tizenegy van, mire hazaérünk a szállóba. A bárpultnál – legalábbis úgy tervezzük – megiszunk egy korsó Guinnesst, aztán lefekszünk aludni.

Ember tervez, csapos végez. Tudniillik szóba elegyedünk Alival, a 25 éves, Irakból hatéves korában emigrált fiatalemberrel. Ali a hét három napján csapos, a maradék időben hűtőgépszerelő, és ezzel a munkával havi háromezer fontot, 1,2 millió forintot keres.

Jól tudjuk, botorság külföldön járva összehasonlítani az árakat és a béreket a magyarországiakkal, de azért mégis elfacsarodik egy kicsit a szívünk…

De nincs idő a filozofálásra, Ali már elemében van, a magyarországi lányokról érdeklődik egyre növekvő intenzitással, közben már a harmadik korsó ale-t hozza ki. "A vendégeim vagytok!", legyint, éjfélkor névjegyet cserélünk, s megesketjük, ha eljön Budapestre, feltétlenül felhív.

Másnap reggel olyan "English breakfast"-tel búcsúzik el tőlünk, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaljunk, majd vadonatúj Golfja mellett lefotóztatja magát. Ebben a pillanatban jut eszünkbe, hogy a futball szóba se került…

AZ ANGLIÁBAN LÉGIÓSKODÓ MAGYAR LABDARÚGÓKKAL KÉSZÍTETT HELYSZÍNI INTERJÚKAT A NEMZETI SPORTBAN OLVASHATJÁK! SZOMBATON INTERJÚ GERA ZOLTÁNNAL, RIPORT VASS ÁDÁM MINDENNAPJAIRÓL!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik