Szankciókat fontolgat a PAOK Matthäus ellen

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2005.09.26. 16:30
Címkék
A görög PAOK Szaloniki elnöke, Jannisz Gumenosz ma délután sajtótájékoztatót tartott, amelyen bemutatta az újságíróknak mindazon dokumentumokat, amelyeket a Lothar Matthäusszal, a magyar válogatott szövetségi kapitányával folytatott tárgyalásokon küldtek egymásnak a magas felek. Mint ismeretes, a német szakember az utolsó pillanatban visszautasította a görögök szerződésajánlatát.
Az elnök röviden összefoglalta a klub és Lothar Matthäus tiszavirág-életű kapcsolatának kronológiáját - a saját nézőpontjából. Eszerint még szeptember elején vették fel a kapcsolatot Matthäusszal, és szeptember 17-én találkoztak vele először, Münchenben. Személyes megbeszélések után 19-étől faxüzenetek útján érintkeztek a német edző menedzserével, Ertan Goksuval, és 21-én tettek neki végső szerződésajánlatot.
Ha a népi hiedelem igaz, Lothar Matthäus mostanában sokat csuklik
Németh Ferenc
Ha a népi hiedelem igaz, Lothar Matthäus mostanában sokat csuklik
Ha a népi hiedelem igaz, Lothar Matthäus mostanában sokat csuklik
Németh Ferenc
Ha a népi hiedelem igaz, Lothar Matthäus mostanában sokat csuklik

Az igazán érdekes részek most következnek, a menedzser ugyanis másnap előre ki nem alkudott módosításokat kért - mondta Gumenosz. Először is Matthäus nevét rosszul írták le a görögök, de nem ez volt a lényegi módosítás. Korábbi írásunkban már megemlítettük a BMW és Mercedes típusú terepjárókat, néhány Görögország-Németország viszonylatú repülőjegyet, és persze az ötcsillagos szállást. Ezt kérte pluszban a szakember, valamint bankgaranciákat a fizetéséről.

A görögök mindent elrendeztek, kiszámoltak, még a magyar szövetségnek járó 100 ezer eurós lelépési díjat is készenlétbe helyezték (ezt ma vehette volna fel az MLSZ), részletes, órára, percre lebontott programot szerveztek Matthäusnak, és megküldték neki a két repülőjegyet Szalonikibe.

Lothar Matthäus azonban ekkor eltűnt a görögök radarjáról, akik egy napig hiába keresték, mígnem egy faxüzenet formájában értesítést kaptak a menedzserétől, hogy Lothar sajnos mégsem náluk kívánja folytatni edzői karrierjét, méghozzá a jól ismert okok miatt: nem vett részt a csapat felkészítésében és nem ő vette a játékosokat.

Jannisz Gumenosz, a PAOK elnöke
www.metrosport.gr
Jannisz Gumenosz, a PAOK elnöke
Így történt, hogy Lothar Matthäus tegnap négy órakor nem szállt le a repülőről Szalonikiben, ötkor nem tekintette meg a klub edzőközpontját, hétkor nem volt ott a csapat Egaleo elleni 2-0-s győzelménél, tízkor pedig nem tartott megbeszélést a PAOK vezetőivel. Másnap (ma) nyolc órakor nem találkozik majd első ízben a görög csapattal, és fél kilenckor sajtótájékoztatón nem jelenti majd be, hogy Szalonikibe szerződött. Holnap reggel pedig valószínűleg nem fog visszautazni Németországba sem.

Arra a kérdésre, hogy nem gyanakodott-e a PAOK, hogy esetleg ez az egész blöff, Jannisz Gumenosz elmondta, hogy ők azt gondolták, a szakembert a közmondásos német precizitás vezérli. Mivel Matthäus úgyis csak két napot töltött volna Szalonikiben, úgy gondolták, jobb előre tisztázni minden részletet, végülis más edzőknek is voltak már furcsa kívánságai az utolsó pillanatokban.

A csalódott klubvezető, aki elfogadhatatlannak” nevezte Matthäus eljárását, azt is elmondta, jogi képviselőik megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy a nemzetközi szövetségnél bepanaszolják a szakembert. Mivel azonban Matthäus semmilyen hivatalos vagy félhivatalos papírt nem írt alá (a faxokon kizárólag a török menedzser aláírása díszeleg), kétséges, milyen sikerre számíthatnak bármilyen fórumon. Egyelőre nincs más lehetőségük, mint mérgelődni, az elnök ugyanis úgy érzi, a német szakember csúnyán átverte őket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik