Zágrábi visszhang

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2004.09.05. 21:13
Címkék
A horvát lapok lelkendezve számoltak be a selejtezősorozat nyitómeccsén kiharcolt 3-0-s hazai sikerről.
"Ováció Kranjcarnak", "Legyőzhetjük a svédeket" - ilyen és hasonló címekkel jelentek meg a tudósítások, de akadt újság, amely Stipe Mesic köztársasági elnök és Ivo Sanader miniszterelnök öröméről is beszámoltak. A Hajduk-drukker hírében álló miniszterelnök lelkesnek bizonyult: "A három nulla remek eredmény, főleg, mert Magyarország az utóbbi időben szép eredményeket ért el az új szövetségi kapitányával. Azt vártam, hogy keményebb ellenfél lesz a magyar csapat, de a mieink jól játszottak, csak gratulálni lehet az együttesnek. Dado Prso és Ivan Klasnic kiemelkedett a mezőnyből."
A Vjesnik című lap azt írta, hogy az új horvát csapat tetszetős játékkal "gázolt át" a magyarokon. "Legyőzhették a németeket és a skótokat, de a horvátokat, főleg hazai pályán, nem" - értékelt az újság, hozzátéve, hogy a horvát válogatott eddig általában a védekezésére épített, Zlatko Kranjcar azonban a támadó futballra voksolt. A legtöbb lap megemlítette azt is, hogy a horvát kapitányt a hazai újságírók a meccset követő sajtótájékoztatón tapssal fogadták - elődje, Otto Baric ilyesmiről nem is álmodhatott…
A Vjesnik mindemellett azt is megjegyezte, hogy "…a régi idők magyar válogatottjának fölidézése nem történt meg, bármennyire is szeretné valaki ebben a csapatban a hajdani sztárok utódjait látni". Huszti Szabolcs kiállítása kapcsán a tudósító azt fejtegette, hogy "…az angol bíró a szigetországi szokásoknak megfelelően azonnal az öltözőbe zavarta a könyöklő, fegyelmezetlen magyar játékost"; majd a vendéggárda kritikájaként megjegyezte, hogy "… a magyarok egyszer veszélyeztették a kapunkat, ami nagyon kevés".
A horvát újságírók Dado Prsónak adták a legmagasabb osztályzatokat, akit máris Davor Sukerhez hasonlítanak (7-es, illetve 7.5 osztályzatot kapott a Rangers légiósa), Ivan Klasnic, Marko Babic, Jurica Vranjes és Darijo Srna neve mellé 6.5-ös, valamint 7-es érdemjegy került. A magyarok közül Gera Zoltán 6-ost, illetve 7-est érdemelt ki, mellette Rósa Dénes (5.5-6.5) és Király Gábor (5.5-6) kapta a legjobb osztályzatot, a többieknek viszont az elégtelent jelentő 5-sel kellett beérniük.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik