A magyar kapus remek esélye

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2004.08.02. 20:20
Címkék
Miközben Torghelle Sándor, valamint Gera Zoltán angol szerződéséről cikkezünk, aközben meg kell említsük azt, hogy bizony lassan egy hónapja annak, hogy az MTK Budapest kapusa, Fülöp Márton elutazott és a Tottenham csapatával megkezdte a felkészülést az új bajnoki évre. Figyelembe véve azt, hogy az utánpótlás-válogatott labdarúgó korábban egyetlen percet sem védett a magyar élvonalban - az elmúlt bajnoki évben az NB I B-s Bodajk profija volt -, akár azt is monhatnák, a londoni egylet elöljáróinak a döntése az átigazolási időszak egyik szenzációját szolgáltatta. Persze, azzal mindenki tisztában van, hogy rengeteg munka vár a 21 esztendős futballistára ahhoz, hogy akár csak a kispadra is odakerüljön a Premier League legutóbbi 14. helyezettjénél. A Tottenham keretében ugyanis pillanatnyilag négy kapus található, és közülük Paul Robinson az angol, Kasey Keller pedig az amerikai válogatottnak a tagja&
- Négy hete annak, hogy elutazott Londonba. Hogy érzi magát a nagymúltú klubnál?
- Amikor megérkeztem Angliába, először megnéztem a leendő lakásomat, majd a csapattal elutaztam edzőtáborba Svédországba - mondta Fülöp Márton. - Ebben az egy hétben három felkészülési mérkőzést is játszottunk, többek között az UEFA-kupa döntőjének a helyszínén, az Ullevi-stadionban a dán bajnok FC Köbenhavn ellen is meccseltünk. Az ellenfél kapujában Rabóczki Balázs állt, nekem a másik oldalon a kispadon jutott hely… Egyébként Svédországban hatalmas szurkolói tábora van a Tottenhamnek, ezt talán jól érzékelteti, hogy volt olyan edzésünk, amikor háromezren figyeltek bennünket az oldalvonal mellől. Ám, hogy a kérdésére is válaszoljak: minden rendben van körülöttem, alig várom már, hogy a jövő héten elkezdődjön a bajnokság.

Nyugodt szívvel vállalja a versenyt
Nyugodt szívvel vállalja a versenyt
Nyugodt szívvel vállalja a versenyt
- Amikor még idehaza, az MTK Budapest egyik tréningjét követően beszélgettünk, akkor azt mondta, úgy tudja, hogy a londoni klub kölcsönadhatja az egyik riválisát. Megtörtént ez?
- Egyelőre még nem, ám az kedvező hír a számomra, hogy a csapatnál kiosztották a mezszámokat, én a huszonötöst kaptam, a riválisnak számító Rob Barch viszont nem kapott számot.
- Ha jól tudom, a napokban egy spanyolországi tornán vesznek részt.
- Így van: Sevillában a Kappa-sportszergyártó cég által támogatott együttesek versengenek egymással, azaz riválisunk lesz a holland Feyenoord, a spanyol Betis és a szerb-montenegrói Partizán is. Pénteken érkezünk haza, a bajnoki főpróbát az olasz első osztály újonca, a Cagliari ellen tartjuk, majd tizennegyedikén a Liverpool ellen kezdődik számunkra az idény.
- Sikerült a keretet annyira megerősíteni, hogy az utóbbi évek viszonylagos eredménytelensége után előre tudjon lépni a Tottenham?
- Azt minden bizonnyal sokan tudják, hogy a menedzseri feladatokat a francia válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Jacques Santini látja el, és az utóbbi egy hétben három komoly erősítés is érkezett a klubhoz. Sean Davis eddig a Fulhamban futballozott, és az angol labdarúgás egyik legnagyobb tehetségének tartják, Pedro Mendes mostanáig a BL-győztes Porto alkalmazásában állt, Erik Edman pedig a svéd válogatottnak a tagja. Természetesen bizakodva tekintünk az előttünk álló feladatok elé.
- A személyes tapasztalatok alapján miképpen látja, mekkora esélye van arra, hogy valamelyik válogatott riválisát maga mögé utasítsa a versengésben?
- Nézze, Paul Robinson és Kasey Kellen nem véletlenül válogatott, nyugodt szívvel mondhatom, hogy sokat tanulhatok tőlük. Mindketten remek emberek, hamar befogadtak, de nekem nem lehet más a célom, minthogy eléjük kerüljek a rangsorban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik