A profizmus máris garantált

M. A.M. A.
Vágólapra másolva!
2003.12.17. 20:28
Címkék
Jóllehet, néhány nap már eltelt Lothar Matthäus magyar szövetségi kapitányi kinevezése óta, itthon és a külföldi államok közül elsősorban Németországban továbbra is megkülönböztetett figyelem kíséri ezt a furcsa házasságot. A kommentárok döntő többsége kíváncsian tekint a német szakember eddigi legjelentősebb kihívása elé, és kevés kivételtől eltekintve nem mulaszt el sok sikert kívánni az új feladathoz. Nincs ezzel másképp a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) sem, amely lapunk kérésére a következő "útravalót küldte az új magyar kapitánynak.
Kattintson a képre!
Kattintson a képre!
Kattintson a képre!
Kattintson a képre!
Kattintson a képre!
Kattintson a képre!
"Csúcstartónknak, a százötvenszeres válogatott Lothar Matthäusnak, az 1990-ben Franz Beckenbauer által irányított világbajnok nemzeti tizenegy csapatkapitányának sok sikert kívánunk pályafutása újabb állomáshelyén. Természetesen az a nagy álma, hogy részt vehessen a 2006-os németországi világbajnokságon. A külföldön dolgozó német kapitányokhoz, például Berti Vogtshoz, Otto Rehhagelhez és Bernd Stangéhoz hasonlóan nagyon becsvágyó célt tűzött maga elé. Meggyőződésünk, hogy akárcsak a Bayern München és más európai nagycsapatok játékosaként, most szövetségi kapitányként is mindent elkövet majd annak érdekében, hogy profi hozzáállással növelje új csapata teljesítőképességét, és ezzel elérje a céljait. Örvendetes, hogy június hatodikán, az 1954-es berni világbajnoki döntő emlékére rendezendő válogatott mérkőzésen viszontláthatjuk Lothar Matthäust. Nekünk a magyarok elleni találkozó lesz az utolsó előkészületi mérkőzésünk a portugáliai Európa-bajnokság előtt, Rudi Völler csapatfőnök nyugodt körülmények között akkor próbálhat ki utoljára néhány taktikai variációt. Abban pedig biztosak vagyunk, hogy a több mint érdekes körülmények ellenére a két jó barát, Völler és Matthäus között német szempontból semmiféle presztízsharc sem lesz” – állt a Harald Stenger médiaigazgató által szignált levélben.
Akadt azonban olyan szakember is, aki Matthäusszal kapcsolatban már a távoli jövővel foglalkozik. Franz Beckenbauer, a Bayern München elnöke ugyanis nagyon érdekes ötletet vetett fel a Sport Bild című lapban.
"Simán elképzelhető, hogy Matthäus előbb-utóbb a Bayern vezetőedzője lesz. De az is tény, hogy erre nem a következő néhány évben kerül sor. Mindannyian nagyon bízunk abban, hogy Ottmar Hitzfeld még hosszú ideig nálunk marad” – fogalmazott Beckenbauer.
Kaiser Franz állásfoglalása azért is váratlan, mert a Bayern és a világ egykori legjobb játékosa a közelmúltban nem éppen békés körülmények között vált el egymástól. Matthäus búcsúmeccsén ugyanis gondok adódtak a bevétel jótékony célokra történő átutalásával, a játékos váltig állítja, nem az előzetesen megbeszéltek szerint zajlott le az elszámolás.
"Már többször beszéltem erről Matthäusszal, és még azt is tanácsoltam neki, hogy pereljen. Felsorolta ugyanis a tényeket. Ekkor azt mondtam neki, »Lothar, ha ez így történt, be kell perelned bennünket” – mondta a vitáról az 1990-es válogatott csapatfőnöke.
Matthäus viszont már lezárta magában az ügyet.
"Meggyőződésem volt, hogy igazam van. De egy elvesztett ügy olyan, mint egy elvesztett mérkőzés. Ezen nem lehet változtatni, az élet megy tovább” – vélte a tréner. Sőt, "Loddar” most már ott tart, hogy hajlandó mindent megbeszélni Uli Hoeness-szel, a Bayern menedzserével, akivel a búcsúmeccset követően "egy életre összeveszett”.
"Mindenképpen szeretnék találkozni Ulival, és remélem, mindent tisztázhatunk” – jelentette ki Matthäus.

Fotógaléria:

Szavazás

Mire jutunk Matthäusszal?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik