Gólparádé és bokatörés

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2003.05.01. 23:16
Címkék
Gólszerző
Németh Norbert a 14. percben 12 méterről, jobbal Danek lábai között a kapu közepébe lőtt, aki előtte Czvitkovics jobb oldali beadása után kiejtette a kezéből a labdát (1–0). Torghelle a 17. percben, Buzsáky jobb oldali szöglete után középről, nyolc méterről a jobb sarokba fejelt (2–0). Tóth Balázs a 31. percben, Németh Norbert passza után a jobbösszekötő helyéről, 20 méterről, jobbal, kapásból nagy erővel a jobb felső sarokba lőtte a labdát (3–0). Bajzát a 43. percben, Bodor bal oldali beadása után a bal kapufánál becsúszva juttatta a sarokba a labdát, ami előtte elcsúszott a rossz ütemben mozduló Danek mellett (4–0). Tóth Balázs a 70. percben Pusztaitól kapta a labdát, a jobbösszekötő helyén kilépett, majd 12 méterről, jobb külsővel a jobb alsó sarokba lőtte azt (5–0). Simr a 88. percben tíz méterről jobbal a bal felső sarokba emelte a labdát Rilke jobb oldali beadása után (5–1)

Sárga lap
Hubnik (Tóth Balázst buktatta) a 21., Pusztai (Mica visszahúzásáért) a 45. percben

Kiállítva
Besta a 19. percben

Szögletarány: 5:2 (3:0)

Rossz előjellel indult a mérkőzés. A bemelegítésnél Balogh János kapus pórul járt, amikor nagy erővel fejbe rúgták a labdával, ezért kellett a 10. percben cserélnie Róth Antalnak a kapuban (a debreceni játékos a meccsről a kórházba ment, ahol megröntgenezték a fejét, ám szerencsére nincs komolyabb baja). Az első félidő a káprázatos magyar játék mellett a sérülésekről is szólt. Magyar oldalon Torghelle Sándornak és Buzsáky Ákosnak is kifordult a bokája, ám az kétségtelen, hogy legrosszabbul a cseh David Limbersky járt, aki nyílt bokatörést szenvedett. Utóbbi baleset a 31. percben történt, amikor Vanczák Vilmossal csapott össze a cseh középpályás, ám a szituáció teljesen ártatlan volt, nem érheti vád a védőt. Ekkor már 3–0 volt a magyar csapat javára, amely gyorsan és meggyőzően futballozott. Különösen Németh Norbert volt elemében, ő gólja mellett egy találatot is előkészített. Azt sem felejthetjük el, hogy Ales Besta kiállítása miatt (aki minden előzmény nélkül belerúgott Buzsáky Ákosba) ekkor már emberelőnyben volt a magyar csapat. A félidő végén Bajzát Péter szerzett még egy gólt, még boldogabbá téve ezzel a félezer hazai drukkert. A második félidőre a cseh edző átszervezte csapatát, négyet cserélt, stabilizálta a védelmet, sőt, a végén együttese a szépítő gólt is megszerezte.
A találkozó egyik legjobbja a győri Németh Norbert volt, akit néha reménytelenül üldöztek a vendégek.

Bajzát Péter (jobbra) sokszor megállíthatatlannak bizonyult a cseh fiatalok ellen
Bajzát Péter (jobbra) sokszor megállíthatatlannak bizonyult a cseh fiatalok ellen
Bajzát Péter (jobbra) sokszor megállíthatatlannak bizonyult a cseh fiatalok ellen
"A mérkőzést nagy melegben játszottuk, és ez nem könnyítette meg a dolgunkat – mondta a lefújást követően Németh Norbert. – Nagyon fontos, hogy bebizonyítottuk: a svédek elleni fölényes győzelmünk nem volt véletlen. Vélhetően számított az is, hogy mi egy évvel idősebbek voltunk, mint az ellenfél futballistái. Szerencsére egyre jobban összeáll a csapat, és ez a selejtezők előtt igen fontos. Hogy miért történt ilyen sok sérülés? A cseh mentalitás már ilyen, ők az utolsó percig küzdenek, és nagyon kemények.”
A látottakkal érthetően elégedett volt Róth Antal szövetségi edző is.
"Ismerve a cseh utánpótlást, nagyra értékelem együttesem teljesítményét – mondta Róth Antal. – A most legyőzött ellenfél például világbajnokságra készül, amihez sok sikert kívánok a cseheknek. Örülök, hogy ilyen különbséggel nyertünk, és reménykedem benne, hogy a svédek és a csehek ellen mutatott jó játék megmarad a továbbiakban is, s az előttünk álló selejtezőket sikerrel vívjuk majd meg.”
Ahogy a magyar szakember is említette, a cseh utánpótlás-válogatott korosztályos vb előtt áll.
"Egyelőre nem vagyunk világbajnoki formában – mondta Pavel Vrba, a vendégek edzője. – A magyar csapat szinte mindenben előttünk jár. Sajnos Michal Danek két hibája miatt gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk. Az első félidőben a kapott gólokkal, a kiállítással és a sérüléssel minden eldőlt. A fordulás után csak a védekezésre koncentráltunk, nem akartuk, hogy újra a kapunkba kerüljön a labda, de sajnos ez a tervünk sem valósult meg…”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik