London 2012: teniszben és tollasban a világranglista segít Londonhoz - kvótahelyzet

Vágólapra másolva!
2011.08.01. 12:01
null
Pekingben González (2., balra), Nadal (1., középen) és Djokovics (3.) állhatott fel férfi egyesben a dobogóra<br />(Fotó: Action Images)
Címkék
Sorozatunkban annak járunk utána, hogy a bő egy év múlva kezdődő londoni olimpia előtt mely sportágakban hogyan lehet kvótákhoz jutni, illetve azokban a sportágakban, amelyekben már meg lehetett szerezni ezeket, hogyan állnak a magyar sportolók. Ezúttal a tenisz és a tollaslabda kerül terítékre.

 

TENISZ

Az előző olimpia programjához képest annyi változás történt, hogy a férfi és a női egyes, illetve a páros szám mellett Londonban már vegyes párosban is osztanak majd érmeket. Összesen 172 teniszező indulhat a tornán. Az egyéni verseny főtáblájára 64-64 versenyző kerülhet fel, míg párosban 32 duó. A londoni szereplésért világranglistapontok is járnak majd.

A mezőny nagy része a 2012. június 11-i világranglista alapján kerül majd kijelölésre, ahonnan a legjobb 56 teniszező kerül meghívásra, de nemzetenként legfeljebb négy. A maradék nyolc helyre szabadkártyákat osztanak ki.

A három páros számnál ugyancsak a június 11-i világranglista első huszonnégy duója kap kvótát. Itt viszont nemzetenként legfeljebb két kettős indulhat majd. A maradék nyolc helyre itt szabadkártyákat osztanak ki.

TOLLASLABDA

A tollaslabdázóknál a teniszezőkhöz hasonló a program és a kvalifikáció is. Ebben a sportágban is öt számban osztanak majd érmeket (férfi és női egyes, illetve páros és vegyes páros), és ugyancsak 172 versenyző indulhat majd.

Ami változás, hogy náluk egy országból legfeljebb hárman indulhatnak az egyéni versenyben, a párosokban azonban már két duó. Itt a május 3-i világranglista alapján kerülnek szétosztásra a kvóták, s 18 versenyző kaphat szabadkártyát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik