EYOF: remek kezdés Trabzonban, három magyar érem a medencében

Vágólapra másolva!
2011.07.26. 17:36
Címkék
A 11. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (European Youth Olympic Festival/EYOF) a magyar úszók remekül vették az első akadályokat, az eddigi finálékban három úszónk is felállhatott a dobogóra.

A legfényesebb érmet a női 400 méteres gyorsúszásban Kiss Nikoletta szerezte, aki második helyen ért a célba az orosz Baklakova mögött.

A női 100 méteres pillangóúszásban Juhász Adél, a férfi 200 méteres vegyes úszásban Földházi Dávid lett bronzérmes. Grátz Benjamin a férfi 200 méteres hátúszásban, Janik Dorottya pedig a 200 méteres mellúszásban alig maradt le a dobogóról, a negyedik helyen zárt.

A leány 4x100 méteres gyorsváltó Novoszath Melinda, Kiss Nikoletta, Kovács Zsanett, Sebestyén Dalma összeállításban az ötödik helyen ért célba.

Az atlétikai stadionban a 400 méteres síkfutásban Kéri Bianka futamgyőzelemmel került a fináléba, 100 méteren a futam negyedik helye is elég volt Varga Tímeának ahhoz, hogy bejusson az elődöntőbe, a magasugró Czúth Réka 174 centis teljesítménnyel pedig már döntős.

Atlétikában egyetlen magyarért szoríthattunk a mai döntők során, Tóth Áron a 2000 méteres akadályfutásban a hatodik helyen végzett.

Az 14-18 éves korosztály számára megrendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon 49 ország vesz részt közel 3 300 versenyzővel. A magyar színeket 36 fő képviseli a törökországi Trabzonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik