Légiósok: Csoboth Kevin a Fiorentina ellen kezdhet először

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.24. 12:44
Csoboth Kevin a Konferencialiga 1. fordulójában gólt és gólpasszt ért el, a második meccsen, a Firoentina ellen már kezdőként kaphat lehetőséget (facebook.com/FCSG1879)
Csütörtökön a labdarúgó Európa-ligában és a Konferencialigában a külföldön szereplő légiósaink közül heten is érdekeltek lesznek, de nagy kérdés, közülük hányan lépnek pályára.

 

Az szinte biztosra vehető, hogy a Konferencialigában érdekelt svájci St. Gallenben ezúttal is pályára lép Csoboth Kevin, aki a sorozat csoportkörének 1. fordulójában, a belga Cercle Bruges otthonában gólt szerzett és gólpasszt adott, azután, hogy a szünetben a második félidőre becserélte őt edzője (igaz, csapata 6–2-re kikapott).

A nyáron szerződtetett válogatott támadó a bemutatkozása óta a St. Gallen mindegyik bajnoki meccsén pályára lépett, összesen már 12 tétmeccsen szerepelt a csapatban, melyeken három gólt szerzett. Eddig mindig csereként küldte őt pályára Enrico Maassen vezetőedző, de fokozatosan egyre fontosabb szerepet tudott játszani a csapatban, és értesüléseink szerint a csütörtöki, az Ekl-ben tavaly döntőt játszó, olasz Fiorentina elleni hazai mérkőzésen először bekerülhet a St. Gallen kezdőcsapatába is.

Jó eséllyel Bolla Bendegúz is szerepet kap majd a Kl-ben, az osztrák Rapid Wien örmény Noah elleni hazai meccsén. A válogatott jobbhátvéd a bécsiek eddigi összes bajnoki meccsét végigjátszotta, ahogy az 1. fordulóban a török Basaksehir elleni 2–1-es siker alkalmával is végig a pályán volt.

Ugyancsak a Kl-ben, a belga Gentben szereplő 19 éves, kétszeres válogatott Vancsa Zalánnak a Molde elleni hazai mérkőzés a bemutatkozást jelenthetné a nemzetközi kupaporondon, miután az 1. fordulóban, a Chelsea elleni 4–2-es vereséget még a kispadról nézte végig. A válogatott védő, Lang Ádám a selejtezők során már játszott a skót Hearts ellen készülő ciprusi Omoniában, de az izlandi Víkingur elleni, 4–0-ra megnyert hazai mérkőzést a kispadról nézte végig. A vajdasági Topolya középpályása, Sós Bence viszont csereként játszott az 1. fordulóban a kazah Asztana elleni, 1–0-ra elveszített mérkőzésen, ma pedig a varsói Legia ellen bizonyíthat, ha lehetőséget kap.

Az Európa-ligában Fenyő Noah és Szalai Attila szerepel még német klubja, a Frankfurt, illetve a Hoffenheim sorozatra nevezett keretében, de tétmeccsen eddig egyikük sem kapott lehetőséget ebben az idényben klubjuk első csapatában.

 

AZ EL-BEN ÉS A KL-BEN ÉRDEKELT LÉGIÓSAINK CSÜTÖRTÖKI PROGRAMJA

EURÓPA-LIGA
Alapszakasz
18.45: Eintracht Frankfurt (német)–RFS (lett)
Frankfurt: Fenyő Noah (Lisztes Krisztián nem tagja a Frankfurt El-keretének) 
21.00: FC Porto (portugál)–Hoffenheim (német)
Hoffenheim: Szalai Attila

KONFERENCIALIGA
Alapszakasz
18.45: St. Gallen (svájci)–Fiorentina (olasz)
St. Gallen: Csoboth Kevin
18.45: Hearts (skót)–Omonia Nicosia (ciprusi)
Omonia: Lang Ádám
18.45: Gent (belga)–Molde (norvég)
Gent: Vancsa Zalán
18.45: Rapid Wien (osztrák)–Noah (örmény)
Rapid: Bolla Bendegúz
21.00: Topolya–Legia Warszawa (lengyel)
Topolya: Sós Bence

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik