Aranyérmesként érkezhet a válogatotthoz Bolla Bendegúz a Servette-től

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2024.06.02. 12:00
Bolla Bendegúz idénybeli 45. tétmérkőzése lehet klubjában a Svájci Kupa-döntő (Fotó: Imago Images)
Vasárnap rendezik a döntőt a Svájci Kupában, a válogatott kerettag Bolla Bendegúzt is alkalmazó Servette a Luganóval csap össze.

Vanczák Vilmos fejel − gól! A korábbi 79-szeres magyar válogatott hátvéd csodálatos időszakot töltött a Sionnál 2007 és 2016 között, csapatával háromszor, 2009-ben, 2011-ben és 2015-ben is megnyerte a Svájci Kupát, a 2011-es döntőben gólt szerzett a Neuchatel Xamax ellen.

 

Most pedig Bolla Bendegúz, a Servette magyar válogatott légiósa lehet kupagyőztes Svájcban. Vasárnap délután a Luganóval csap össze csapata a berni Wankdorf Stadionban, a párharc egy meccsen dől el. A Servette bronzérmes lett a bajnokságban (a Luganóé az ezüst), a kupaarany megszerzése pedig azért lenne fontos a klubnak, mert 2001 óta nem nyert semmilyen versenysorozatot, akkor éppen a Svájci Kupát hódította el. A 24 esztendős magyar játékos ugyancsak motiváltan várhatja az összecsapást, hiszen felnőttpályafutása első jelentős külföldi trófeája lehet ez − a Fehérvárral 2018-ban magyar bajnok lett.

A 16-szoros válogatott Bolla Bendegúz ebben az idényben a 45. tétmérkőzését játszhatja klubcsapatában, öt gólt szerzett és ugyanennyi gólpasszt adott. Tizenhárom évvel Vanczák Vilmos (kis kép) fejesét követően hátha a Svájci Kupa-döntőben talál be hatodszor, s utazhat haza az Európa-bajnokságra készülő válogatotthoz friss aranyérmesként.

SVÁJCI KUPA, DÖNTŐ, BERN
14.00: Servette−Lugano


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik