MLS: Gazdag sarokkal szerzett gólt, Messi duplázott – videók

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.04.28. 07:47
Gazdag Dániel ismét betalált a Philadelphiában (Fotó: twitter.com)
Az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) legutóbbi játéknapján megszerezte idénybeli ötödik bajnoki gólját a Phialdelphia Union magyar válogatott játékosa, Gazdag Dániel. Az Inter miami argentin klasszis Lionel Messi pedig kétszer is betalált az Inter Miami New Engalnd elleni idegenbeli meccsén.

 

A Philadelphia Union ugyan kikapott otthon a Real Salt Lake ellen 2–1-re, de Gazdag Dániel egy balról bepasszolt labdából, közelről, sarokkal szerzett szép gólt (érdekesség, hogy a szintén magyar válogatott Loic Nego szombaton a francia élvonalbeli Le Havre-ban sarokkal adott gólpasszt a PSG ellen). Gazdag az idénybeli hetedik bajnoki meccsén az ötödik gólját szerezte, minden tétmeccset nézve pedig 56 gólnál tart a Philadelphia Unionban amerikai pályafutása során, ezzel befogta az eddigi klubrekordert, Sebastian Le Toux-t. Az MLS-ben szereplő másik magyar, Salllói Dániel pedig gólpasszt adott a bal szélről Minnesota ellen 2-1-es vereséget szenvedő Sporting Kansas Cityben. Ez volt ebben a bajnoki idényben a negyedik gólpassza.

GAZDAG DÁNIEL GÓLJA

SALLÓI DÁNIEL GÓLPASSZA


A New England vendégeként 4–1-re nyerő Miamiban Lionel Messi pedig hét bajnokin már kilenc gólnál tart, a szombati játéknapon duplázott. Előbb Robert Taylor, majd Sergio Busquets kiugraátásból talált be, a végén pedig az ő lekészítéséből lőtt szép gólt Luis Suárez. Messi a kilenc gólja mellett a bajnokságban négy gólpasszt is adott. 


 

EGYESÜLT ÁLLAMOK
MLS
Philadelphia Union–Real Salt Lake 1–2 
Philadelphia: Gazdag Dániel kezdett, végigjátszotta a meccset, az 50. percben gólt szerzett.

Minnesota United–Sporting Kansas City 2–1 
Kansas City: Sallói Dániel kezdőként végig is játszotta a meccset, gólpasszt adott.

TOVÁBBI ÉRDEKESEBB EREDMÉNY
New England Revolution–Inter Miami 1–4 (Chancalay 1., ill. Messi 32., 67., Cremaschi 83., Suárez 88.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik