Liverpool: „Szoboszlai Dominik ezen a téren még fejlődhet”

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.29. 13:19
Szoboszlai Dominik szögletéből szerzett gólt a Liverpool a Norwich ellen (Fotó: Liverpool FC)
A Liverpool vasárnapi, az FA-kupában a Norwich ellen elért 5–2-es sikere után a „vörösök” egyik szurkolói oldala Szoboszlai Dominik szögletrúgásai kapcsán közöl statisztikákat – mint ismeretes, a meccsen a magyar középpályás sarokrúgásából fejelt gólt Virgil van Dijk.

 

 

A Norwich elleni siker kapcsán a rousingthekop.com először is kiemeli, hogy liverpooli szempontból nagy pozitívuma a meccsnek, hogy több kulcsember, így Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson és Szoboszlai Dominik is visszatért a csapatba hosszabb-rövidebb kihagyás után. Mint ismeretes, az izomsérülés miatt négy meccsről hiányzó Szoboszlai vasárnap az 55. percben lépett pályára a Norwich ellen és nyolc perccel később az ő szögletéből fejelt gólt Virgil van Djik (azzal lett 4–1 a Liverpoolnak).
 

A szurkolói oldal emlékeztet, hogy szögletből, sőt egyáltalán rögzített helyzetből ez volt az első olyan liverpooli gól, amelyben Szoboszlai közreműködött. A rousingthekop.com szerint ez volt a 27. szöglete Szoboszlainak a Poolban, és az első, amiből gólt ért el a csapat.

A portál kifejti, hogy a magyar válogatott középpályás előző klubja, az RB Leipzig kilenc gólt ért el szögletből vagy szabadrúgásból Szoboszlai Dominik hathatós közreműködésével, tehát vagy ő talált be szabadrúgásból vagy az ő beadásából szereztek gólt a csapattársak. Ez a kilenc gól az összes gól- és gólpassztermésének a 32 százalékát tette ki Lipcsében.

Figyelembe véve, hogy Lipcsében mennyire eredményes volt rögzített helyzetekből, ez nyilvánvalóan egy olyan terület, amiben Liverpoolban még fejlődhet – fogalmaz a rousingthekop.com. – Azt már bizonyította, hogy remek a rúgótechnikája és egyedi stílusban tudja meglőni a labdát. A vörösöknek meg kell találniuk, hogyan használhatnák ki jobban a Szoboszlaiban rejlő lehetőségeket – úgy, ahogy azt a Norwich ellen láthattuk. Ahogy azt Harvey Elliott nemrég leírta, Szoboszlai edzéseken hihetetlen dolgokat művel, rengeteg olyan képességgel rendelkezik, melyek még emelhetik a pályán a Liverpool teljesítményét.” 

 

Trent és Dom nem esett ki hosszú időre – bár ők ezt nem így érzik –, de minden perc különösen fontos, amit pályán tölthetnek – nyilatkozta a vasárnapi meccs után a liverpoolfc.com-nak a visszatérő Trent-Alexander Arnold és Szoboszlai Dominik kapcsán a Liverpool menedzsere, a nyári távozását múlt héten bejelentő Jürgen Klopp. – A legfontosabb, hogy mindenki játsszon és nyerjük a mérkőzéseket. Nagyszerű, hogy a srácok visszatértek, ám igazából nélkülük is szépen játszottunk, szóval nem az a lényeges, hogy adott pillanatban ki van a pályán, hanem az, hogy milyen a játékunk.” 
„NÉLKÜLÜK IS SZÉPEN JÁTSZOTTUNK” – KLOPP SZOBOSZLAIÉKRÓL 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik