Légiósok: Sallaiért Freiburgba mentek a Sevilla képviselői – választ is kaptak...

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.01.09. 10:52
null
Sallai Rolandra felfigyelt a Sevilla (Fotó: Imago)
A német Sky Sports és a spanyol sport.es arról ír, hogy az Európa-liga-címvédő Sevilla szerződtetné a Freiburg magyar válogatott támadóját, Sallai Rolandot, ám a Nemzeti Sport úgy értesült, a német klub elutasította a spanyol ajánlatot.

Ugyan a német élvonalban csak ezen a hétvégén folytatódik a bajnokság, a Freiburg magyar válogatott támadója, Sallai Roland így is elmondhatja magáról, hogy kiváló hetet zárt, illetve jól indult számára az új esztendő. Először is Kickernél a támadó középpályások őszi rangsorában 9. lett a teljes Bundesligában (Leroy Sané végzett az élen – a teljes lista itt olvasható), majd lőtt két gyönyörű gólt a Frankfurt ellen 5–2-re megnyert felkészülési meccsen, közben pedig ajánlatot tett érte az Európa-liga-címvédő spanyol Sevilla...

A sport.es a német Sky Sports értesüléseire hivatkozva ír arról, hogy az Európa-liga-címvédő Sevilla szerződtetné a német élvonalban 8. Freiburgtól Sallai Rolandot. A beszámolók szerint a spanyol klub fél évre kölcsönbe vinné a 26 éves magyar támadót, kötelező kivásárlási opcióval.

A Nemzeti Sport ugyanakkor külföldi kollégáktól úgy értesült, a Sevilla (amely egyébként már az előző idényben is érdeklődött a magyar labdarúgó iránt) képviselői hiába találkoztak a Freiburg vezetőivel, a németek nem fogadták el a spanyolok ajánlatát. Sallait ősszel ugyan sérülés hátráltatta, de 18 tétmeccsen így is szerzett öt gólt és a múlt heti két találata is azt bizonyítja, remek formában van. Ezért közvetlenül a tavaszi bajnoki rajt előtt nem kíván egyik legjobbjától megválni a Freiburg, pláne most, amikor a japán szélsőre, a hazájával az ázsiai kontinensbajnokságon szereplő Doan Ritszura sem számíthat Christian Streich vezetőedző.

Sallainak a nyáron változhat meg a piaci helyzete, mert akkor már csak egy év lesz hátra a szerződéséből, így alighanem jobban fontolóra veszik majd a német klubnál a támadóért érkező ajánlatokat, pláne egy sikeres Eb-szereplés után...

A Freiburg szombaton, idei első bajnokiján Schäfer András csapatát, az Union Berlint fogadja.


SALLAI MÚLT HETI BOMBAGÓLJA A FRANKFURT ELLEN


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik