Légiósok: ifj. Dárdai Pál célja az Eb, öccsét a Gladbach vinné – sajtóhír

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.10. 10:32
A másodosztályú Herthát irányító Dárdai Pál fiairól szólnak a hírek Németországban. Az edző legidősebb fia, ífjabb Dárdai Pál a berliniek spanyolországi edzőtáborában beszélt a dpa német hírügynökségnek az előtte álló fél évről, míg fiatalabbik öccse, Bence lehetséges téli átigazolásával került az érdeklődés középpontjába.
Sérülése után ifjabb Dárdai Pál is elkezdte a téli felkészülést a Herthával – nagy céljai vannak tavasszal (Fotó: herthabsc.de)
Sérülése után ifjabb Dárdai Pál is elkezdte a téli felkészülést a Herthával – nagy céljai vannak tavasszal (Fotó: herthabsc.de)
Sérülése után ifjabb Dárdai Pál is elkezdte a téli felkészülést a Herthával – nagy céljai vannak tavasszal (Fotó: herthabsc.de)

 

 

Arról már beszámoltunk, hogy Dárdai Pál vezetőedző csapata, a német másodosztályban 7. helyen telelő Hertha múlt héten az edző három fiával a soraiban kezdhette meg a felkészülést a 2. Bundesligában jövő héten kezdődő tavaszi szezonra. Ezt azért fontos kiemelni, mert legidősebb fia, a 24 éves Pál és a legfiatalabb, a 17 esztendős Bence is sérüléssel bajlódott az ősszel, az utolsó két hónapban egyikük sem játszott. Most viszont már mindketten teljes értékű munkát végeznek és rögtön az érdeklődés középpontjába is kerültek.

Az egyszeres magyar válogatott Dárdai Palkó (– ahogy a német sajtóban nevezik) a dpa hírügynökségnek nyilatkozott kedden a Hertha spanyolországi edzőtáborában és nyilatkozatát számos sportoldal idézte.

„Az a célom, hogy a Herthával a Bundesligában játsszak – jelentette ki a szélső, aki ősszel, a sérülése előtt hat bajnokin és egy kupameccsen szerepelt, két gólt szerzett. – Szeretnénk tavasszal minél több meccset megnyerni. Nem helyezünk magunkra nyomást, hogy mindenképp fel kell jutnunk, de természetesen mindenkinek ez jár a fejében.”

A Hertha nem kezdte jól az idényt, hiszen az első három bajnokiján kikapott úgy, hogy még gólt sem szerzett, utána viszont kezdte elkapni a fonalat és most a 7. helyen áll a tabellán. Hátránya hat pont az osztályozót jelentő 3. helyen álló Hamburggal és nyolc pont a 2. St. Paulival szemben. Ugyanakkor nemcsak a bajnoki versenyfutás miatt lesz fontos a tavaszi szezon Dárdai Palkó számára.

„Hülye sérülésem volt, kétszer is meg kellett műteni. Örülök, hogy visszatérhettem, de még időre van szükségem van, hogy százszázalékos formában legyek. Az is célom, hogy ott legyek Magyarországgal a nyári Európa-bajnokságon” – fogalmazott ifjabb Dárdai Pál, aki a tavaszi teljesítményével szeretné Marco Rossi szövetségi kapitány figyelmébe ajánlani magát. Korábban egyszer, 2022-ben, Görögország ellen szerepelhetett a nemzeti csapatban, még a Fehérvár játékosaként.

Az biztos, hogy Rossi figyeli a Hertha meccseit, hiszen decemberben az nb1.hu-nak elmondta, tervei szerint márciusban meghívót küld Dárdai Pál középső fiának, a Berlinben alapembernek számító, védő, de középpályásként is bevethető Mártonnak, aki korábban még nem döntött el, hogy szeretne-e a magyar válogatottban játszani, ám miután tavaly találkozott a szövetségi kapitánnyal, minden esély megvan arra, hogy tavasszal bemutatkozik nemzeti együttesünkben.

A legifjabb Dárdai fiú, Bence kapcsán pedig az a fő kérdés, hol folytatja a nyártól a pályafutását, ugyanis lejáró szerződését még nem hosszabbította meg. A német sajtóban többek között az Ajaxszal, a Juventusszal és a Milannal is hírbe hozták, míg a Frankfurter Rundschau szerdai, a Bild értesüléseire hivatkozó cikke szerint az élvonalban 12. Borussia Mönchengaldbach is bejelentkezett az ősszel a másodosztályban nyolc bajnokin szereplő középpályásért.

A Hertha egyébként múlt héten a harmadosztályú Erzgebrige Aue elleni 2–0-s győzelemmel kezdte meg a téli felkészülési meccsek sorát (azon a mérkőzésen a három Dárdai fiú közül még csak Márton játszott, az első félidőben) és a spanyolországi edzőtáborozás során ma 15 órától a belga Mechelennel, szombaton pedig a skót Rangersszel is találkozik a jövő heti, Fortuna Düsseldorf elleni bajnokit megelőzően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik